Perez test positief voor Corona; Hülkenberg vervangt

Het kan snel gaan in de Formule 1. Gisteren werd bekend dat Racing Point-coureur Sergio Perez positief heeft getest voor het coronavirus, vandaag rijdt Nico Hülkenberg zijn eerste rondjes in de Racing Point-bolide. Binnen 24 uur heeft de renstal Hulkenberg opgetrommeld, laten testen en in de auto gezet. Een kort overzicht van de gang van zaken. 

Donderdag: Perez test positief

Donderdagochtend werd duidelijk dat het weekend van de Mexicaanse coureur Perez op losse schroeven stond. De reden? Een coronatest met onduidelijk resultaat. Uren later werd het slechte nieuws bevestigd: Sergio Perez heeft positief getest op corona en kan niet deelnemen aan de Grand Prix van Groot Brittannië. Gelukkig voelt Perez zich gezond en lijken zijn klachten mild te zijn. 

Geruchtenmolen draait overuren

Direct na het slechte nieuws werd er alom gesuggereerd over wie Perez dit weekend ging vervangen. Eerst werd de naam van voormalig Haas-coureur Gutierrez genoemd, maar al snel werd duidelijk dat de Duitser Nico Hülkenberg de favoriet was om Perez te vervangen. Hülkenberg heeft namelijk eerder voor het team gereden en is nog in bezit van een geldige racelicentie. 

De kogel is door de kerk

Vandaag — vrijdag — maakte Racing Point bekend dat Hülkenberg plaats zal nemen in de bolide van Perez. Dit nieuws was geen verrassing, aangezien Hülkenberg eerder vandaag dit al naar buiten bracht. Daarnaast was de Duitser door verschillende mensen al gespot op het circuit van Silverstone. 

Laatste kans op een podium?

Nico Hülkenberg wordt door velen als een groot talent gezien. Dat hij momenteel niet in de Formule 1 rijdt is daarom jammer. Dit is voor de Duitser dé kans om te laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Misschien maakt hij met de verraderlijk snelle Racing Point zelfs kans om het podium te behalen, iets wat hem nog nooit eerder is gelukt.