Red Bull Racing hoeft de vloer niet aan te passen

Vanaf het raceweekend in België gaan de nieuwe regels van de FIA in om het stuiteren van de auto’s tegen te gaan. Volgens Christian Horner heeft Red Bull niets te vrezen en hoeven ze niets aan te passen om aan deze reglementen te voldoen.

Nieuwe reglementen

Met de nieuwe reglementen van het seizoen 2022 is het doel om de auto’s dichter achter elkaar te kunnen laten rijden, zonder daarvoor veel downforce in te moeten leveren. Het sinds 1982 verboden ground effect is hiervoor weer uit de kast getrokken. De teams worstelen echter dit seizoen wel met de uitdaging die dit met zich meebrengt; het stuiteren. Nadat we Lewis Hamilton zichtbaar pijn zagen lijden bij het uitstappen van zijn Mercedesbolide in Azerbeidzjan, heeft de FIA besloten om in te grijpen om de veiligheid van de coureurs te kunnen waarborgen.

Verschillende interpretaties

Na onderzoek bij de afgelopen Grand Prix’s heeft de FIA ontdekt dat haar regels niet door iedereen hetzelfde worden geïnterpreteerd. Naast hoe de regels bedoelt zijn, heeft de FIA gezien dat een aantal teams er een creatieve interpretatie op nahouden. Juist deze creatieve interpretatie zal vanaf de Grand Prix van België niet meer toegestaan zijn. Teams die op deze manier te werk zijn gegaan komen daardoor mogelijk in de problemen omdat ze op zeer kort termijn de vloer zullen moeten aanpassen om aan de regels te voldoen.

Geen aanpassing voor Red Bull

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Christian Horner geeft aan dat zijn team niets hoeft aan te passen: “Op basis van de informatie die ik heb, denk ik niet dat wij aanpassingen moeten maken.” Voor Horner is er op dit moment maar 1 focus punt, en dat is Ferrari. Het Italiaanse team is op de rechte stukken een stuk dichter bij Red Bull gekomen. Het gaat interessant worden om te zien hoe dat de komende races zal zijn.

Casino Scout Nederland
F1Head