Red Bull Racing wisselt versnellingsbak van Verstappen

Tijdens de vrijdag van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft Max Verstappen aangegeven dat hij wat problemen heeft ervaren met zijn versnellingsbak. Het Red Bull Racing-team heeft snel gereageerd op de feedback van de Nederlandse coureur en heeft de versnellingsbak van Verstappen vervangen.

Volgens de documenten van de Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft Red Bull Racing een nieuwe versnellingsbak en een nieuwe driveline geïnstalleerd voor de rest van het raceweekend. Gelukkig hoeft Verstappen geen gridstraf te krijgen, omdat dit de eerste versnellingsbakwissel van het seizoen is.

Verstappen’s problemen met zijn versnellingsbak

Tijdens de vrije training van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft Max Verstappen enkele problemen gemeld met zijn versnellingsbak. Deze problemen kunnen leiden tot vertragingen en andere prestatieproblemen tijdens de race. Het team van Red Bull Racing heeft snel gereageerd op deze feedback en heeft de versnellingsbak van Verstappen vervangen, om ervoor te zorgen dat hij optimaal kan presteren tijdens de race.

Nieuwe versnellingsbak en driveline

Het vervangen van de versnellingsbak en de driveline van Verstappen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de problemen worden verholpen. Red Bull Racing heeft een nieuwe versnellingsbak geïnstalleerd en ook de driveline vervangen om ervoor te zorgen dat Verstappen geen problemen meer ondervindt tijdens de rest van het weekend. Het team heeft gekozen voor een nieuwe driveline, omdat dit onderdeel nauw samenwerkt met de versnellingsbak en ervoor zorgt dat de auto soepel schakelt.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Geen gridstraf

Ondanks het feit dat de versnellingsbak van Verstappen is vervangen, hoeft hij geen gridstraf te krijgen. Dit komt doordat het de eerste keer is dat er een versnellingsbakwissel plaatsvindt dit seizoen. Het feit dat Verstappen geen gridstraf krijgt, betekent dat hij kan starten vanaf zijn huidige positie op de startgrid en niet verder naar achteren hoeft te starten.

Casino Scout Nederland
F1Head