Shutterstock

Sainz ontkent geruchten over overstap naar Audi, zet in op Ferrari


In de wereld van de Formule 1 zijn geruchten en speculaties aan de orde van de dag. Een van de meest recente geruchten die de ronde doen, is dat Carlos Sainz een overstap zou overwegen naar Audi. Deze geruchten zijn echter door de man zelf krachtig ontkend.

Sainz zet in op Ferrari

Sainz, die momenteel een contract heeft bij Ferrari dat loopt tot het einde van 2024, is duidelijk over zijn intenties. De Spanjaard wil zijn toekomst bij Ferrari regelen. Zijn prioriteit ligt bij het winnen van een titel met Ferrari, een doel dat hij al meerdere keren heeft benadrukt. Hij heeft ook aangegeven dat hij deze winter zijn toekomst wil uitzoeken en niet het seizoen 2024 wil ingaan zonder te weten waar hij zal racen.

Geruchten over Audi

Geruchten dat Sainz een deal met Audi zou hebben, zijn door de coureur zelf naar het rijk der fabelen verwezen. Hij gelooft dat deze verhalen niet op de realiteit gebaseerd zijn, maar eerder pogingen zijn van individuen om naam te maken.

“Er zijn weken in de Formule 1 waar er niets te bespreken is,” zei hij. “Ik weet niet of het clickbait is of misschien kleinere journalisten die een verhaal proberen te brengen om bekendheid te krijgen… Ik denk dat het daarmee te maken heeft, want ik begrijp niet waar de geruchten vandaan komen.” Sainz voegde eraan toe dat hij momenteel met niemand anders dan Ferrari in gesprek is.



Toekomst bij Ferrari

Ondanks enkele uitdagingen dit seizoen met de SF-23 van Ferrari, die worstelt met consistentie in de races, is Sainz ervan overtuigd dat het team de capaciteit heeft om te herstellen. Hij gelooft dat de mentaliteit en aanpak in de fabriek precies zijn wat nodig is om de antwoorden te vinden om de prestaties op het circuit te verbeteren.

De zoon van rallylegende Carlos Sainz Sr, Carlos Jr, was al op jonge leeftijd voorbestemd voor een carrière in de autosport. Hij heeft Renault en McLaren onder zijn voormalige teams, maar heeft nu meer dan een thuis voor zichzelf gemaakt bij Ferrari. Hij staat bekend als F1’s ‘Smooth Operator’.

Samen met Charles Leclerc, een van de meest veelbelovende jonge sterren op de Formule 1-grid, vormt Sainz een van de sterkste rijdersduo’s in de sport.

Het lijkt er dus op dat Sainz, ondanks de geruchten, vastberaden is om bij Ferrari te blijven en zijn toekomst bij het Italiaanse team zeker te stellen. Zoals altijd in de Formule 1, ishet echter de tijd die zal uitwijzen wat de toekomst in petto heeft.