Stake F1 Team

Sauber heeft geen twijfel over Audi’s F1-ambitie


In de wereld van Formule 1 circuleren vaak geruchten en speculaties, en recent was het Audi’s betrokkenheid bij het Sauber F1-team dat onder een vergrootglas lag. Ondanks een reeks personele wijzigingen bij de Duitse autofabrikant en twijfels die daaruit voortvloeiden, heeft Sauber’s vertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi duidelijk gemaakt dat er absoluut geen twijfel bestaat over Audi’s toewijding aan het project. Dit komt op een moment waarop kritische stemmen suggereerden dat Audi het Formule 1-avontuur mogelijk opnieuw zou evalueren.

Audi’s betrokkenheid rotsvast

Alunni Bravi benadrukt dat, hoewel er een aanzienlijke personeelswisseling heeft plaatsgevonden binnen de top van Audi, met het vertrek van voormalig CEO Markus Duesmann en de aanstelling van Gernot Dollner, er vanuit Audi’s kant een onwrikbare toewijding is aan het Formule 1-project met Sauber. “De toewijding komt vanuit alle niveaus binnen de Audi-groep,” verzekerde Bravi in een gesprek met Motorsport.com. Hij voegde eraan toe dat het besluit om deel te nemen aan de Formule 1 werd genomen door Audi’s raad van bestuur en is bevestigd door de commissieleden van zowel Audi als de Volkswagen Group.



Budgetdiscussies en ontwikkeling van het team

Er doen ook verhalen de ronde over de tevredenheid van Sauber-CEO Andreas Seidl aangaande het budget dat Audi ter beschikking heeft gesteld voor de ontwikkeling van het team. Ondanks deze geluiden verzekert Bravi dat het project voortgaat volgens de geplande tijdlijn, ontwikkeld in samenwerking met de stakeholders. Seidl werkt volgens Bravi nauw samen met Audi om het team optimaal voor te bereiden op het seizoen 2026.

Focus op het doel voor 2026

Ondanks het geruchtencircuit rond Audi en hun F1-ambities, maakt Bravi zich geen zorgen. “Het is logisch dat er na dergelijke geruchten wat media-aandacht ontstaat,” geeft Bravi toe. Toch zijn hij en het team tevreden over de samenwerking met Audi. Met een gezamenlijke focus op de doelstellingen voor 2026, benadrukt Bravi de noodzaak om gewoon harder te werken met Audi, niet alleen in Hinwill maar ook in de motorenfabriek in Neuberg.

Ondanks de turbulentie in leiderschapsposities binnen Audi en zorgen uit verschillende hoeken van de motorsportgemeenschap, blijven Sauber en Audi vastberaden in hun gemeenschappelijke doel: succesvolle deelname aan het Formule 1-seizoen van 2026.