Photo by Shutterstock

Sebastian Vettel overweegt comeback in autosport via WEC-aanbod

Sebastian Vettel, de Duitse viervoudig Formule 1-kampioen, overweegt een terugkeer naar de wereld van de autosport. En dit keer niet naar de Formule 1, maar naar het World Endurance Championship (WEC). Volgens bronnen heeft Vettel een ‘concreet’ aanbod ontvangen van het Britse Hypercar-team Jota, dat met Porsche 963 Hypercars rijdt in de hoogste klasse van het enduranceracen.Wat zijn de plannen?

De details zijn schaars, maar het is duidelijk dat er serieuze gesprekken gaande zijn tussen Vettel en het team van Jota. Volgens insiders zou Vettel zelfs binnenkort kunnen testen in een LMP2-auto. En het blijft niet alleen bij Vettel; ook andere grote namen in de autosport, zoals Robert Kubica en Jenson Button, zijn in gesprek met het team. Het doel? Een all-star line-up die de enduranceracerij op zijn kop kan zetten.

Waarom het WEC?

Sebastian Vettel nam eind vorig jaar afscheid van de Formule 1. Na jaren van strijd bij onder meer Red Bull en Ferrari besloot hij een stapje terug te doen. Vettel heeft al aangegeven dat hij geniet van zijn tijd buiten de sport, maar staat open voor nieuwe uitdagingen. Het WEC, dat langeafstandsraces organiseert, biedt een andere dynamiek dan de snelle, maar kortere Formule 1-races. Dit zou een nieuwe uitdaging kunnen zijn voor de ervaren coureur.

Versterking voor Jota

Jota is al een bekende naam in het WEC, en het team is vastberaden om hun aanwezigheid nog meer te laten gelden. Dit jaar hebben ze nog maar één wagen in de topklasse, maar dat verandert volgend jaar; dan zijn het er twee. De teambaas van Jota, Sam Hignett, bevestigde de gesprekken met Vettel: “We zijn in gesprek met Seb en er zijn discussies gaande, maar er is nog niets afgerond.”In het kort

Sebastian Vettel denkt serieus na over een comeback in de autosport. Niet in de Formule 1, maar in het World Endurance Championship. Hij is in gesprek met het team van Jota en er wordt zelfs gespeculeerd over een all-star line-up met namen als Robert Kubica en Jenson Button. Hoewel er nog geen contract is getekend en niets is bevestigd, maakt het nieuws de autosportfans alvast enthousiast over wat er in 2024 kan gaan gebeuren. Het lijkt erop dat Vettel klaar is voor een nieuwe uitdaging, en als de gesprekken succesvol zijn, kunnen we wellicht een spectaculaire comeback verwachten.
Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…