Teambazen maken zich zorgen over levering vracht: “een hele grote uitdaging”

De Formule 1 voelt nog steeds de gevolgen van de coronapandemie. Verschillende Formule 1-teams hebben last van vertraagde vracht leveringen, waardoor het steeds moeilijker wordt om deadlines te halen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal dit vooral later dit seizoen een groot probleem worden. 

MotoGP

Overigens is de F1 niet de enige sport die hier last van heeft. Zo moest de MotoGP onlangs nog het schema voor de Argentijnse Grand Prix overhoop gooien door problemen rondom de levering van vracht. Horner kan niet uitsluiten dat men binnen de Formule 1 ook met dergelijke problemen te maken krijgt. 

“Het is een hele grote uitdaging”, zo citeert Motorsport.com de Red Bull-baas. “We hebben een heel erg gecompliceerd schema met hele strakke deadlines. Aan het einde van het jaar zijn er weer enkele double en triple headers, dus het is wel duidelijk dat vertragingen hun tol kunnen eisen. Dat is een probleem waar we nu aan werken met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de logistiek en de Formule 1.”

Inflatie

Ook de inflatie speelt de renstallen parten, zo legde Horner eerder al uit. Het budgetplafond groeit namelijk niet mee met inflatie, waardoor de teams in feite steeds minder kunnen uitgeven. Horner: “De vracht valt dit jaar binnen het budgetplafond, dus we moeten voldoende geld toewijzen, aangezien we rekening moeten houden met de stijgende kosten.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Alpha Tauri

Red Bull is niet het enige team dat zich zorgen maakt. Ook zusterteam Alpha Tauri voorziet problemen, legt teambaas Franz Tost uit. “We weten waar we mee te maken hebben, dus daar moeten we mee om zien te gaan. We kunnen niet op het laatste moment dingen in gaan plannen, want dat brengt veel kosten met zich mee. Qua logistiek hebben we gewoon veel problemen waar we nu mee bezig moeten. Ik hoop dat de teams hun auto’s en de rest van hun spullen op tijd op de circuits kunnen krijgen.”

Casino Scout Nederland
F1Head