Technisch topman David Sanchez verlaat Ferrari na tien jaar voor ander F1-project

Ferrari’s technische topman, David Sanchez, heeft aangekondigd dat hij na tien jaar het team zal verlaten voor een “ander F1-project”. Dit nieuws heeft gezorgd voor flinke opschudding binnen de Formule 1-wereld en wordt gezien als een duidelijk signaal van onrust binnen het scharlakenrode kamp.

Veranderingen binnen Ferrari

Het vertrek van Sanchez is het begin van mogelijk meer veranderingen binnen het team van Ferrari. Met de komst van Frederic Vasseur als nieuwe teambaas lijken er structurele aanpassingen plaats te gaan vinden. Eerder meldde Vasseur nog dat er geen grote veranderingen binnen het team zouden worden doorgevoerd.

De onrust binnen het team begon in 2022, toen Ferrari een serieuze greep naar de wereldtitel leek te doen. Helaas werden er een aantal fouten gemaakt, waardoor deze droom niet verwezenlijkt werd. Na afloop van het seizoen besloot de Ferrari-top Mattia Binotto te ontslaan en Vasseur als zijn vervanger aan te stellen.

Laurent Mekies

Het vertrek van Sanchez, samen met het gerucht dat Laurent Mekies, een andere topman van Ferrari, ook het team zal verlaten, wijst op mogelijk meer veranderingen binnen de Italiaanse renstal. Sanchez meldde op social media: “Na tien jaar bij Ferrari te hebben gewerkt, heb ik besloten om het team te verlaten voor een ander F1-project. Ik heb mijn beslissing goed afgewogen en kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De onrust binnen Ferrari heeft ongetwijfeld gevolgen voor de prestaties van het team op het circuit. Fans en critici zullen nauwlettend in de gaten houden hoe de renstal zich staande houdt in het nieuwe seizoen onder de nieuwe teambaas, Vasseur, en met de veranderingen die mogelijk zullen volgen na het vertrek van Sanchez.

Casino Scout Nederland
F1Head