Toto Wolff bevestigt veranderingen bij Mercedes: filosofie W14 werkt niet

Mercedes heeft aangekondigd een nieuwe filosofie te gaan hanteren bij de ontwikkeling van de W14. Dit nieuws werd door teambaas Toto Wolff bevestigd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het team heeft besloten dat de filosofie achter de huidige auto niet werkt en dat er snel veranderingen nodig zijn. Het team heeft naar zichzelf gekeken om te bepalen wat er moet worden veranderd om de auto beter te laten presteren.Slechte prestaties

Mercedes heeft de afgelopen twee jaar slecht gepresteerd bij de start van het seizoen en het team wil ervoor zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt. Er zullen snel veranderingen worden doorgevoerd om de filosofie van de auto te veranderen. Wolff wil geen vaste datum geven voor de veranderingen om de druk in de fabriek niet onnodig op te voeren.

Het grootste probleem waar Mercedes tegenaan loopt, is het Downforce tekort. Vooral ten opzichte van rivaal Red Bull Racing. Het team is op zoek naar een manier om de auto net zo laag af te stellen als de RB19 van Max Verstappen. Mercedes zal zich dus vooral richten op het verbeteren van de Downforce. De slanke sidepods van de W14 zullen veranderen en de body van de auto zal breder worden.

Budget cap

Het budgetlimiet zal Mercedes niet tegenhouden in de herontwikkeling van de aerodynamica. Het team heeft besloten dat het niet in het budgetlimiet past om een heel nieuw chassis te maken, maar zal zich in plaats daarvan richten op de herontwikkeling van de aerodynamica.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Wolff zegt over het proces: “Ook als we nu eerst een stap achteruit moeten zetten, zullen er snel twee stappen vooruit volgen.” Het team heeft haar eigen data verkeerd gelezen in de winter en dacht op de goede weg te zitten na de overwinning in Brazilië. Deze twee redenen hebben het team op het verkeerde been gezet. Mercedes is vastbesloten om haar prestaties te verbeteren en zal alles in het werk stellen om haar doelen te bereiken.


Casino Scout Nederland
F1Head