Tragische gebeurtenis in de negende etappe van de Dakar Rally 2023

In de negende etappe werd een donkere wolk over de rally geworpen, toen een Italiaanse toeschouwer om het leven kwam. Hoewel ongelukken helaas vaker voorkomen tijdens de Dakar Rally, was dit een verschrikkelijk incident dat iedereen die betrokken is diep aangreep.

Ales Loprais stopt deelname Dakar

Deze tragische gebeurtenis had ook direct gevolgen voor de race zelf, want Ales Loprais, een van de coureurs die meedeed, nam per direct afscheid van de race. Uit een statement van Loprais bleek dat hij indirect betrokken was bij het incident. Hij liet weten dat hij zijn steun wilde betuigen aan de familie en vrienden van de overleden man en dat het incident hem de rest van zijn leven zou blijven achtervolgen.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

De strijd bij de trucks

De opgave van Loprais had ook gevolgen voor de stand bij de trucks, waar tot dan toe een strijd aan de gang was tussen Nederlanders en Tsjechen. Janus van Kasteren won de negende etappe, maar door de opgave van Loprais werd hij nu de leider in het klassement, voor Martin van den Brink en Martin Macik.

De strijd bij de motoren

Bij de motoren was het Luciano Benavides die de negende etappe won, voor Toby Price en Skyler Howes. In het algemeen klassement gaat na bijna 34 uur racen de Amerikaan Howes aan de leiding, maar het verschil met Price is slechts drie seconden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De Dakar Rally is nog niet voorbij

De Dakar Rally van 2023 is nog niet voorbij en er liggen nog een aantal spannende etappes voor de boeg. Hoewel de tragische gebeurtenis van de negende etappe een diepe indruk heeft achtergelaten, hopen we dat de rest van de race veilig verloopt. Bekijk hier de samenvattingen van Dakar 2023.

Casino Scout Nederland
F1Head