Red Bull Content Pool

‘Tsunoda presteert op het niveau van Verstappen,’ zegt Helmut Marko


Het leek initieel onwaarschijnlijk. Yuki Tsunoda, de brutale nieuwkomer van Visa RB, wiens debuutjaar voornamelijk herinnerd wordt om zijn vurige temperament in plaats van zijn besturen, wordt door Red Bull-adviseur Helmut Marko gelijkgesteld aan niemand minder dan Max Verstappen. Ja, hetzelfde niveau als Max Verstappen, de naam die synoniem staat voor topprestaties in de Formule 1.

Tsunoda’s sterke start in seizoen 2024

Tsunoda begon het seizoen verbluffend goed met een hoge score van zes WK-punten in Albert Park en een tien-na-beste finish op Suzuka. Deze sterke prestaties hebben zijn critici verstomd en ieders aandacht getrokken, inclusief de scherpzinnige blik van Helmut Marko, die zelf zijn bewondering voor Tsunoda’s prestaties uitsprak.

De stem van goedkeuring van Marko

In een recent commentaar op Speedweek.com, prijst Marko Tsunoda’s indrukwekkende vaardigheid en controle tijdens de race op Suzuka. “Yuki doet het voortreffelijk,” schreef Marko. “Hij rijdt op hetzelfde niveau als Max Verstappen en Fernando Alonso.” Gezien Marko’s reputatie voor straight-shooting opmerkingen, is dit een zelfverzekerde bekrachtiging die niet lichtvaardig moet worden opgevat.



Tsunoda’s evolutie op de baan

Het bewijst des te meer hoe Tsunoda is veranderd sinds hij in 2021 het Visa RB-team betrad. Volgens Marko heeft Tsunoda zijn houding verbeterd en zijn drijfstijl gefocust, waarbij hij heeft laten zien dat hij sterk en gecontroleerd kan presteren. “Yuki heeft zichzelf nu meer onder controle”, zei Marko afgelopen weekend. “Hij scheldt niet meer, maakt niet de fouten van vorig jaar en rijdt ijzersterk.”

Toekomstige overwegingen voor Red Bull

Deze gunstige beoordeling door Marko roept een logische en spannende vraag op: zou Yuki Tsunoda een plek verdienen bij Red Bull als hij zo hoog blijft presteren gelijk aan Verstappen? Het antwoord is nog niet duidelijk. Marko laat weten dat Red Bull zich niet gaat laten opjagen, en zal later in het seizoen een definitieve beslissing nemen.