Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen ontvangt gridstraf in België na vervangen versnellingsbak


Voor alle Max Verstappen fans die hoopten op een vlekkeloze race in België, is er minder goed nieuws. De Nederlandse Formule 1-coureur zal zondag de Grand Prix starten met een gridstraf. Deze straf is opgelegd vanwege het verwisselen van zijn versnellingsbak, de vijfde wissel dit seizoen.

Wat betekent dit voor de race?

Voor de fervente Formule 1-follower komt dit nieuws mogelijk als een verrassing. Verstappen ontvangt de gridstraf voor de GP van België omdat hij zijn vijfde versnellingsbak van het seizoen inzet. Dit is één meer dan de voorgeschreven regels toestaan. De straf zal alleen gelden voor de zondagse race, wat betekent dat de snelheidsduivel zondag vijf posities achteruit wordt gezet op de startgrid.

Vorig jaar kreeg Max tijdens de GP van België ook al te maken met een gridstraf voor het wisselen van motoronderdelen. Ondanks deze tegenslag wist hij toen op indrukwekkende wijze vanaf de veertiende plek naar de overwinning te rijden. Fans hopen natuurlijk dat hij dit kunstje nogmaals kan herhalen.



Impact op het weekend

Het positieve nieuws is dat de gridstraf van Verstappen geen invloed heeft op de sprintrace. Dit betekent dat als Max de snelste tijd neerzet in de sprint shootout, hij gewoon vanaf de eerste plek kan starten voor deze race. Echter, met de gridstraf in het achterhoofd is de maximale startpositie voor de hoofdrace de zesde plek.

Het team van Verstappen, met onder andere teamgenoot Sergio Perez, lijkt strategisch te denken. Door nu een gridstraf te accepteren, verminderen ze het risico op een defecte versnellingsbak in toekomstige races. Perez, die op dit moment vier versnellingsbakken heeft gebruikt, zal geen gridstraf ontvangen.

In het kort

Het raceweekend in België belooft spannend te worden. Hoewel Verstappen een obstakel voor de boeg heeft, hebben eerdere races bewezen dat hij meer dan in staat is om tegenstand te bieden en naar de top te klimmen. Voor de fans wordt het weer smullen geblazen en wij van F1Head.nl houden u natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen!