Verstappen tekent historisch contract bij Red Bull Racing

Max Verstappen heeft vandaag een contractverlenging getekend bij de Oostenrijkse Red Bull Racing Renstal. En niet zomaar een contractverlenging: de Nederland tekent voor maar liefst 5 seizoenen bij. Dit betekent dat de wereldkampioen tot en met 2028 voor Red Bull zal uitkomen. 

Vertrouwen

Het nieuwe contract laat maar weer zien hoeveel vertrouwen Verstappen heeft in het Oostenrijkse team. Dat de Nederlander het naar z’n zin heeft bij Red Bull is overigens geen verrassing. Na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap in Abu Dhabi vorig jaar liet hij al weten dat hij het liefste zijn gehele carrière bij Red Bull zou blijven. Met deze contractverlenging lijkt deze wens werkelijkheid te worden. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Ik geniet ervan”

In een persbericht van Red Bull laat Verstappen weten enorm blij te zijn met de contractverlenging. “Ik geniet ervan om onderdeel te zijn van Red Bull Racing, dus de keuze om tot en met 2028 te blijven was makkelijk. Ik houd van dit team en vorig jaar was geweldig.” 

Andersom heeft Red Bull altijd vertrouwen gehad in Verstappen. Zo was het Red Bull adviseur Helmut Marko die aandrong op een zitje voor Verstappen bij Toro Rosso en later voor de coureurswissel tussen Kvyat en Verstappen. 

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

“Ons doel sinds we in 2016 kwamen was de wereldtitel winnen en dat is gelukt. Nu gaat het erom dat we nummer 1 voor een lange tijd op de auto houden”, zo legt Verstappen uit. 

Horner blij

Ook teambaas Horner is blij. Logisch, aangezien de renstal doodsbang is dat hun stercoureur wordt weggekaapt door een ander team. Gelukkig was hier nooit echt sprake van, mede omdat alle andere topteams al een sterk coureursduo hebben. “Dit is geweldig nieuws voor het hele team. Dit laat de toewijding zien van beide kanten en toont het geloof in waar we mee bezig zijn.”

Portemonnee trekken

Om Verstappen langer vast te leggen heeft Red Bull Racing wel de portemonnee moeten trekken. Naar verluidt gaat Verstappen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar verdienen. Ter vergelijking: zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton verdient zo’n 45 miljoen per jaar bij Mercedes.

F1Head