Wat moet Gasly na contractverlenging Perez?

Het heeft er alle schijn van dat Pierre Gasly de komende jaren geen plekje zal krijgen bij Red Bull. Huidig Red Bull-coureur Sergio Perez heeft immers tot 2024 bijgetekend bij de Oostenrijkse renstal, waardoor de Fransman vooralsnog ‘vast zit’ bij zusterteam AlphaTauri. Dit terwijl hij volgens velen klaar is voor een overstap naar een van de topteams. 

Perfecte teamgenoot

Na zijn overwinning in Monaco was het geen verrassing dat Perez bijtekende bij Red Bull. Het team is blij met de Mexicaan en de Mexicaan is blij met het team. In gesprek met RacingNews365 vertelt Tom Coronel dat Perez zich dit seizoen heeft ontpopt is de ideale teamgenoot van Max Verstappen. ”Het is een goede supporter [van Verstappen, red.], maar het is zelf een hele goede rijder die voor zichzelf op kan komen.”

De contractverlenging is dan ook compleet terecht volgens Coronel. “Maar absoluut, hij verdient het. Denk nu na, als jij teambaas zou zijn bij Red bull. Met wie zou ik nu de toekomst redelijk goed kunnen garanderen. Max heb je natuurlijk vastgelegd voor de lange termijn. Ga ik dan Gasly nemen, ga ik dan toch weer een klein beetje aan Albon denken, óf Perez? Die doet het goed, dus waarom zou ik hem niet houden?”, zo beredeneert Coronel.

Gasly de dupe

Zo blij als Perez is, zo teleurgesteld zal Gasly zijn. De Fransman, die het de afgelopen jaren erg goed doet bij het zusterteam van Red Bull, lijkt namelijk klaar voor een overstap naar een topteam. Zelf zal hij hebben gehoopt op een Red Bull-stoeltje, maar dat lijkt tot en met 2024 zo goed als onmogelijk.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Coronel: “Dit is een pijnlijke voor Gasly, dat weet ik zeker. Ik weet ook zeker dat hij op zoek gaat naar een stapje hoger. Hij is er ook klaar voor. Maar ja, je moet een beetje geluk hebben. […] Gasly heeft nu de ervaring, is slim en handig. Doet het gewoon hartstikke goed. […] Hij is wel echt rijp voor een beter team.”

Grid volgend jaar

De mogelijkheden voor de Fransman zijn beperkt. Alle coureurs bij de drie topteams — Red Bull, Ferrari en Mercedes — liggen zo goed als vast. Bij teams als Renault en McLaren is wellicht ruimte, maar een echte stap omhoog is dat niet echt voor Gasly. In een McLaren zou hij eventueel sporadisch een podium halen, maar dat deed Gasly vorige jaren ook enkele keren ook in een AlphaTauri.

 

Volgens Coronel zou de Fransman geduld moet hebben en wachten tot een plekje bij een van de topteams zich aanbiedt. “Ik zou echt even wachten tot het grote zitje er komt.”

Casino Scout Nederland
F1Head