Mercedes

Wolff ontevreden na teleurstellende kwalificatie Mercedes in Australië


Op het circuit van Albert Park was de hoop bij het team van Mercedes hooggespannen na een sterke vertoning in de derde vrije training. De rijders van het team, George Russell en Lewis Hamilton, lieten in deze sessie veelbelovende resultaten zien door beide in de top-vijf te eindigen. De uitkomst van de kwalificatiesessie bleek echter een grote teleurstelling voor het team. Lewis Hamilton werd al in het tweede kwalificatiedeel (Q2) uitgeschakeld en zal de race starten vanaf de elfde positie, terwijl George Russell niet verder kwam dan een zevende tijd. Een situatie die teambaas Toto Wolff duidelijk tegen de borst stuit.

Teleurstelling bij Mercedes

Wolff lichtte na de kwalificatie zijn gevoelens toe in een interview met Sky F1. Volgens hem was de teleurstelling groot, vooral omdat de prestaties in de derde vrije training nog zoveel perspectief boden. “Het is uitermate teleurstellend. Vooral omdat we in VT3 binnen een tiende zaten van de top”, verklaarde Wolff. Hij wees ook op de veranderde omstandigheden tijdens de kwalificatie, zonder dit echter als excuus te willen aandragen. Het team worstelt met een moeilijk af te stellen auto, waarvoor nauwe marges gelden.Kritische zelfreflectie

De hoop om het gat naar topteam Red Bull Racing te dichten lijkt vooralsnog ijdel. Wolff stak niet onder stoelen of banken dat dit een frustrerend element is in de huidige situatie van Mercedes. “Het is frustrerend dat ik deze boodschap al zo lang moet herhalen. We moeten blijven werken aan verbeteringen, al ligt het niet aan de inzet van het team”, zo benadrukte hij. Wolff erkent dat een inhaalslag op Red Bull Racing momenteel buiten bereik lijkt, maar blijft geloven in het potentieel van de auto.

Op zoek naar verbetering

Een van de voornaamste uitdagingen die Mercedes momenteel het hoofd moet bieden, is het vinden van stabiliteit in de achterkant van de W15, het huidige model waarmee het team racet. Zowel Hamilton als Russell hebben in voorgaande races hun ongenoegen geuit over dit aspect. Wolff benadrukte echter dat de problemen veelomvattender zijn. “De complexiteit ligt in de wisselwerking tussen aerodynamica, mechanica en banden. Het is nooit slechts één issue”, aldus Wolff. Hij besloot met een oproep tot doorzettingsvermogen binnen het team, in de hoop de huidige hindernissen te overwinnen.