Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Zandvoort GP 2023: Dit is hoe de organisatie ongepast gedrag wil stoppen


De Grand Prix van Zandvoort, een hoogtepunt op de racekalender, is altijd een magneet voor enthousiaste fans. Terwijl we ons opmaken voor de race van 2023, die eind augustus zal plaatsvinden, heeft de circuitdirectie nieuwe plannen aangekondigd om de ervaring voor alle aanwezigen te verbeteren.

Reflectie op het verleden

Vorig seizoen werden verschillende Formule 1-evenementen overschaduwd door berichten over ongepast gedrag van fans. Incidenten varieerden van het maken van ongewenste foto’s en video’s tot ongepaste opmerkingen en aanrakingen. Deze ervaringen hebben een diepe indruk achtergelaten op de organisatie van de Grand Prix van Zandvoort, die vastbesloten is om een veiliger en meer respectvolle omgeving te creëren.

Versterkte veiligheidsmaatregelen

In reactie op deze incidenten heeft de organisatie een verscherpt protocol aangekondigd. Het doel? Een veilige en plezierige omgeving creëren voor iedereen, van families die een dagje uit zijn tot de meest vurige fans. Fans worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit initiatief en bij te dragen aan een positieve sfeer.



Eenvoudiger meldingssysteem

Als onderdeel van de nieuwe maatregelen wordt het ook eenvoudiger voor fans om eventueel wangedrag te melden. Naast een telefonisch meldpunt zullen er ook fysieke aanspreekpunten aanwezig zijn op het circuit, bemand door zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers. Hier kunnen fans terecht om hun zorgen te uiten en eventueel wangedrag te melden.

De Grand Prix van Zandvoort 2023, gepland voor zondag 27 augustus, belooft dus niet alleen een spannende race, maar ook een veiligere en meer respectvolle ervaring voor alle fans.

Oproep tot respect

De organisatie roept op tot respectvol gedrag en vraagt fans om deel te zijn van de oplossing, en niet van het probleem. Met de nieuwe protocollen en het verbeterde meldsysteem is Zandvoort klaar om zowel opwindende als respectvolle race-ervaringen te bieden.