Red Bull Content Pool

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Canada 2024


Met de Grand Prix van Canada staat aankomend weekend een bijzondere race op het programma. Voor de Formule 1-karavaan betekent dit een tijdelijk uitstapje van de Europese kalender. Fans die thuis iedere sessie willen volgen, mogen zich opmaken voor enkele late avonden. In dit artikel vind je alle details over het tijdschema en wat je kunt verwachten.

Kort uitje naar Montreal

Het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal is een vaste waarde binnen de F1 sinds 1978, met uitzondering van enkele jaren waarin niet werd geracet, namelijk 1987, 2009, 2020 en 2021. Het circuit staat bekend om zijn vijftien bochten en het feit dat het zich bevindt op een kunstmatig eiland genaamd Île Notre Dame. Dit jaar kunnen we de negende grand prix van het seizoen in Canada verwachten.

De baan is berucht vanwege de ‘Wall of Champions’, een muur direct na de veertiende bocht waar veel kampioenen hun race zien eindigen. De huidige lengte van het circuit is 4,361 kilometer, waarbij coureurs zeventig keer de ronde zullen moeten rijden. Hierdoor komt de totale raceafstand op 305,270 kilometer.

Wie presteert er sterk?

Voor Red Bull Racing is het een uitdaging om te zien of zij hun dominantie terug kunnen vinden na het moeilijke weekend in Monaco. Het hobbelige asfalt in Montreal kan opnieuw een spelbreker zijn zoals in Monaco. Toch biedt het circuit met zijn lange rechte stukken ook voordelen, vooral voor de krachtige Red Bull Powertrains-motor in de RB20.

Max Verstappen hoopt een sterke inhaalslag te maken nadat hij teleurstelde in Monaco. Ferrari en McLaren blijven echter op de loer liggen. Kan Verstappen voldoende druk weerstaan om zijn titelambities te behouden?

Volledig tijdschema

Hieronder staan de tijden voor de Grand Prix van Canada op een rij, zodat Nederlandse fans precies weten wanneer ze moeten inschakelen:

Vrijdag 7 juni

Eerste vrije training: 19:30 – 20:30 uur
Tweede vrije training: 23:00 – 00:00 uur

Zaterdag 8 juni

Derde vrije training: 18:30 – 19:30 uur
Kwalificatie: 22:00 – 23:00 uur

Zondag 9 juni

Race: 20:00 – 22:00 uur

Weerbericht GP Canada: nat raceweekend

Voorlopig lijkt het weerbericht in Canada roet in het eten te gooien. De voorspellingen wijzen op een regenachtig weekend in Montreal, met temperaturen rond de 23 graden Celsius. Dit kan voor verrassende wendingen binnen de racescenario’s zorgen.

In het kort

De Grand Prix van Canada belooft een vol raceweekend te worden, met de kans op regen als een onvoorspelbare factor. Met sessies die vooral in de avonduren plaatsvinden, moeten Nederlandse kijkers rekening houden met late avonden. Wordt dit het weekend waarin Max Verstappen zijn kampioensvorm hervindt?