Bottas doet boekje open over druk bij Mercedes

De Finse coureur Valtteri Bottas stapt aankomend seizoen voor het eerst in een lange tijd niet in een Mercedes-bolide. Bottas is vervangen bij de Duitse renstal en rijdt vanaf dit seizoen voor Alfa Romeo. Hij kijkt positief terug naar zijn tijd bij Mercedes, maar geeft tegelijkertijd toe dat hij het er erg zwaar had. 

Pension Rosberg

In de Talking About Me-podcast van de journalist Oskari Saari spreekt de Fin open over zijn tijd bij het topteam. Bottas geeft toe dat hij eerst niet snapte waarom zijn voorganger Nico Rosberg zo vroeg met pensioen ging, maar inmiddels snapt hij het dondersgoed. Formule 1-coureur zijn levert veel druk op, helemaal bij een topteam als Mercedes. “Toen Nico [Rosberg, red.] had besloten om met pensioen te gaan, kon ik niet zo goed begrijpen waarom hij die beslissing nam. Nu begrijp ik uit eigen ervaring heel goed waarom hij dat heeft gedaan.”

Aan de stok met Hamilton

Natuurlijk speelde bij Rosberg ook zijn conflict met Hamilton een belangrijke rol. Dat realiseert Bottas zich ook. “Voordat ik bij Mercedes kwam, herinnerde ik me dat er verschillende discussies waren geweest tussen Hamilton en Rosberg. Het kwam tot een punt dat het een beetje politiek begon te worden.”

Gelukkig had Bottas het nooit aan de stok met Hamilton. Dit had onder andere te maken met het feit dat de Fin het – ogenschijnlijk – niet erg vond om de wingman van de zevenvoudig wereldkampioen te zijn. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Ontspannen

Dit betekende echter niet dat er geen druk was. Integendeel, de druk om zijn teamgenoot te ondersteunen was enorm groot – iets wat hem regelmatig parten speelde. Bottas wist gelukkig redelijk goed met deze druk om te springen. Iets wat hem daarbij erg hielp was, opmerkelijk genoeg, de sauna. “De sauna is heilig voor mij. In sommige gevallen heb ik dan ook een drankje bij me. Ik gebruik het niet zozeer om de druk kwijt te raken, maar om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen voor het volgende raceweekend.”

Helaas werkte dit niet altijd voor de Fin: “Ik moet zeggen dat deze tactiek bij sommige gelegenheden heeft gewerkt, maar bij andere ook niet. Vanaf het moment dat ik tekende bij Alfa Romeo kon ik meer rust vinden.”

Casino Scout Nederland
F1Head