Carlos Sainz Sr keert terug na helikopterevacuatie

De negende etappe van de Dakar Rally van dit jaar had een opmerkelijke en zelfs bizarre wending. Carlos Sainz Sr., een drievoudig winnaar van de prestigieuze rally, kende een zware crash na 6 kilometer tijdens deze etappe. Hoewel hij last had van zijn bovenlichaam, weigerde hij zich te laten tegenhouden en besloot hij zich met zijn navigator weer op de rally te werpen.

Nare crash in Saoedi-Arabië

De ochtend begon al vroeg slecht voor de woestijn-veteraan. Sainz Sr. reed te hard over een van de duinen in Saoedi-Arabië, waardoor zijn Audi met de neus op de grond terechtkwam. De auto rolde vervolgens een paar keer over en bleef uiteindelijk ondersteboven liggen. Sainz had hierdoor last van zijn bovenlichaam en besloot om per helikopter naar het ziekenhuis te gaan voor een controle.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Bizarre keuze

Op weg naar het ziekenhuis bedacht Sainz zich echter en vroeg hij de piloot om rechtsomkeert te maken. Volgens bronnen zou hij nu samen met zijn navigator proberen de weg te vervolgen. Hiermee is Carlos Sainz Sr. aan zijn zeventiende Dakar bezig, maar in de negende etappe van de rally heeft zich een unieke situatie voorgedaan. In plaats van te stoppen met de rally, weigerde Sainz zich te laten tegenhouden door zijn verwondingen en besloot hij zijn rally-avontuur voort te zetten.

De piloot luisterde naar de wens van Sainz Sr. en zette hem weer af bij zijn bolide en teamgenoot Lucas Cruz. Het duo wachten daar nu op assistentie bij het repareren van de auto, zodat ze hun weg weer kunnen vervolgen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Conclusie

De Dakar Rally is een van de meest uitdagende en pittige rally’s ter wereld. Voor coureurs als Carlos Sainz Sr. is het een waar avontuur, waarbij ze hun vaardigheden en mentale sterkte op de proef worden gesteld. Deze bizarre wending in de negende etappe laat zien dat Sainz niet snel opgeeft en dat hij er alles aan doet om zijn rally-avontuur voort te zetten, ondanks de obstakels die zich in zijn weg voordoen. Niks missen? Kijk de Dakar Rally terug!

Casino Scout Nederland
Ezoicreport this ad
F1Head