Chris Graythen/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

De internationale media over de zege van Verstappen bij de Grand Prix in Austin


De F1 zege in Austin was een moeizame voor Max Verstappen, maar hij pakt toch weer een record. Lewis Hamilton reed een sterke race, maar werd na afloop gediskwalificeerd. Een aantal internationale media uitgelicht over deze Grand Prix.

Gazzetta dello Sport: geen eenvoudige winst voor de wereldkampioen

Verstappen ook koning in Amerika, meldt het raceverslag van Gazzetta dello Sport. Echter was dit in tegenstelling tot andere races geen makkelijke winst. In de slotfase van de race had de Nederlander wat remproblemen. Verstappen is dominant, maar deze Grand Prix was geen eenvoudige. De zesde startplek dwong hem tot een eerste gecontroleerde fase en Hamilton en Norris leken in eerste instantie mee te doen om de winst. Niet alleen wint Max Verstappen door zijn extreme talent, maar ook door de monteurs in de pit en het excellente werk op de pitmuur.

Bild: hij blijft maar winnen en verslaat zichzelf

Hij blijft maar winnen en verslaat zichzelf opent de Bild. Hiermee bedoelt de auteur het volgende record dat Max Verstappen heeft verbroken: het aantal behaalde punten per seizoen. Met de F1 zege van Austin komt Verstappen op 466 punten en er zijn nog vier weekenden te gaan. Dit seizoen heeft hij meer dan negentig procent van de mogelijke punten behaald en dit is alweer een record. Ook was er bij de Bild aandacht voor de diskwalificatie van Hamilton en Leclerc. De reden voor de diskwalificatie was een onreglementaire bodemplaat en werd de F1 race uiteindelijk toch nog ontzettend zuur voor Hamilton en Leclerc. 



Na een ijzersterk weekend kwam Hamilton te kort

Sky Sports is positief over de sterke race van Lewis Hamilton, maar merkt ook de diskwalificatie op. Hij verloor na de race zijn tweede plek, omdat de skid blocks onder de wagen te ver versleten waren. En dit is in strijd met de regels. Ook aandacht voor Max Verstappen. Vanaf de zesde plek leek Verstappen naar een eenvoudige race te rijden, maar door een remprobleem werd hij geïrriteerd. Het gat in de laatste ronde was minder dan twee seconden, maar Verstappen hield stand.