Red Bull Content Pool

F1 comebacksprookje in de maak? Vettel flirt met Mercedes


Sebastian Vettel, de viervoudig wereldkampioen Formule 1 die eind 2022 zijn helm aan de wilgen hing, sluit de deur naar een mogelijke terugkeer in de koningsklasse niet volledig. Met meerdere zitjes beschikbaar in het volgende seizoen en na recente gesprekken met Mercedes-baas Toto Wolff, lijkt de Duitser de optie open te houden.

Open staan voor een comeback

Het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes zorgt voor speculaties over zijn opvolging. Een van de namen die opduikt is Sebastian Vettel. Hoewel hij sinds eind 2022 met pensioen is, lijkt de interesse voor een comeback latent aanwezig. Vettel geeft aan dat de sleutel voor een eventuele terugkeer ligt in het totale pakket dat hem aangeboden wordt, gezien de grote toewijding die de sport vereist.

Gesprekken met Toto en meer

Vettel liet weten dat hij niet alleen met Toto Wolff, maar ook met andere bekenden binnen de F1-wereld gesprekken heeft gevoerd. Hoewel deze gesprekken niet per definitie over het beschikbare Mercedes-zitje gingen, houdt Vettel zijn opties open. Hij benadrukt dat er wellicht meer gesprekken nodig zijn om de mogelijkheden verder te verkennen. De interesse van Mercedes in Vettel als potentieel coureur wordt hierdoor wel duidelijk.De invloed van familie en andere passies

Een terugkeer naar F1 zou Vettel weer veel tijd van huis weghouden, iets wat hem en zijn familie niet onberoerd laat. De racer, die vier kinderen heeft, geeft aan dat een mogelijke terugkeer zeker ook met het gezin besproken zal worden. Daarnaast testte Vettel recent een Porsche 963 hypercar, wat speculaties over zijn interesse in endurance racing en mogelijk deelname aan de 24 uur van Le Mans aanwakkerde, hoewel Vettel dit als “niet realistisch” bestempelde.

Toekomstige beslissingen

Vettel staat voor een aantal belangrijke beslissingen. Hoewel hij de competitie en snelheid van de Formule 1 mist, geeft hij ook aan dat het dagelijkse leven zonder de sport hem goed bevalt. Zijn testervaringen met Porsche en de gesprekken met verschillende teambazen, waaronder Toto Wolff van Mercedes, duiden op een open houding tegenover een toekomst in de autosport, zij het wellicht in een andere vorm of klasse dan de Formule 1.

De komende tijd zal uitwijzen of Vettel daadwerkelijk een rentree in de Formule 1 overweegt, of dat zijn toekomst elders in de motorsport ligt. Wat duidelijk is, is dat zijn naam nog steeds gewicht in de schaal legt in de Formule 1.