Formule 1 mondkapjes en mondmaskers

Mondkapjes: ook de Formule 1 moet er aan! Net zoals de rest van de wereld wordt de Formule 1 door Corona geteisterd. Aan het begin van het seizoen werden verschillende races afgelast en werd de seizoenstart uitgesteld. Om tóch te kunnen racen nam de FIA harde maatregelen  om de kans op besmettingen te minimaliseren. Dit werd onder andere gedaan door een ‘Formule 1-bubbel’ te creëren en iedereen voor elke Grand Prix te testen. Toch merken we als fans daar weinig van, buiten het feit dat een Grand Prix bezoeken er momenteel niet in zit. Wat wél opvalt, is het feit dat  je tijdens elk raceweekend Max Verstappen, Lewis Hamilton en andere coureurs met de meest uiteenlopende mondkapjes en mondmaskers rond ziet lopen. 

Je ziet bijna elke coureur wel met een verschillend design, maar de meeste coureurs dragen toch wel de teamkleuren. Zo loopt Max Verstappen rond met een Red Bull Racing-stijl donkerblauw mondkapje met roodbedrukte letters erop. Echter zie je bijvoorbeeld coureurs zoals Lewis Hamilton een een soort mondmasker dragen. Geheel in de “Black Lives Matter” style is dit mondmasker in volledig zwart met een filter aan de zijkant.

Ook F1 moet wennen aan mondkapjes

Aan het begin van het seizoen werd al snel duidelijk dat het Formule 1 personeel flink moest wennen aan het dragen van de mondkapjes. Zo besteedde meerdere teams tijdens hun film dagen veel aandacht aan het oefenen van de voorgeschreven protocollen. Zo liet bijvoorbeeld onder andere Ferrari weten dat het één van de grootste uitdagingen zou worden voor het personeel bij de start van het seizoen in Oostenrijk. Vooral de gewenning, maar ook de warmte zouden voor problemen zorgen.

Andere Covid-19 maatregelen

Naast de mondkapjes heeft de Formule 1  gekozen voor het creëren van een ‘F1-bubbel’, met daarbinnen weer een ‘bubbel’ per team. In andere woorden: elke renstal zit in zijn eigen bubbel binnen de grote F1 bubbel waar niemand van buiten bij mag komen. Hoe strak dit gehandhaafd wordt maakte onder andere Ziggo-presentator Olav Mol mee bij de Grand Prix in Oostenrijk – de eerste GP van dit seizoen. Elke entree het terrein op werd streng bewaakt en niemand zonder de juiste papieren werd naar binnen gelaten. Fans of toeschouwers waren absoluut niet welkom. Ook hier werd het dragen van een masker verplicht gesteld: de Ziggo-crew moest ten alle tijden een mond-neusmasker dragen.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Welk mondkapje kan jij als fan krijgen?

Als Formule 1-fan is het natuurlijk gaaf om een F1-mondkapje te hebben. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze:

  • Een tijdje geleden maakte de Franse fabrikant Renault bekend dat zij mondkapjes te gaan verkopen. Check de Renault-webshop!
  • Ook de Formula 1 zelf is mondkapjes gaan verkopen. Zo heb je al een 3-pack voor slechts 19 euro, in een zwarte of wit kleurstelling. Deze wasbare maskers zijn te verkrijgen via deze webshop.
  • McLaren heeft een iets duurder pakket wat momenteel alleen nog maar te pre-orderen is. Dit pack bestaat uit 5 maskers in de kleuren oranje, zwart, wit en licht blauw en is te verkrijgen via de officiële McLaren webshop.
  • Neem je genoegen met een onofficieel mondkapje? Dan kun je gaan voor wat apartere designs die bijvoorbeeld te krijgen zijn bij de webshop van Redbubble.

Casino Scout Nederland
F1Head