Formule E-coureur Robin Frijns na vijf uur durende operatie: ‘Het is flink afzien

Het Formule E-seizoen begon voor Robin Frijns niet zoals gehoopt. Tijdens de openingsrace in Mexico-stad botste de Nederlander achterop Norman Nato, waardoor hij met een vermoedelijke breuk in zijn pols naar het ziekenhuis moest. Eenmaal daar bleek de schade echter groter dan gedacht. Na een vijf uur durende operatie bleek dat Frijns niet alleen een gebroken pols had, maar ook een gebroken hand.

Reactie op Instagram

De Formule E-coureur nam na zijn operatie het woord op Instagram: “Helaas heb ik een gebroken hand en een gebroken pols opgelopen. Ik ga binnenkort naar huis om aan mijn herstel te beginnen. Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer ik terug zal zijn, maar het zal snel zijn!”


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Na zijn operatie gaf Frijns aan in gesprek met De Telegraaf dat hij nog sterk onder de pijn leed: “Ik verging echt van de pijn. Gelukkig ben ik nu van de intensive care af en krijg ik pijnstillers, maar de pijn is zeker nog niet verdwenen. Het is flink afzien. Het bot stak uit mijn hand, niet prettig.”

Volgende ronde Formule E

Voor de coureur betekent dit een lange periode van herstel, waardoor het onzeker is wanneer hij weer in actie kan komen. De tweede ronde van het Formule E-seizoen is gepland voor 27 februari in Ad Diriyah, Saoedi-Arabië. We hopen dat Robin snel herstelt en weer op de baan kan verschijnen. Bekijk de volledige Formule E agenda hier.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robin Frijns (@robinfrijns1)

Casino Scout Nederland
F1Head