George Russell vervangt Hamilton voor Sahkir GP

George Russel zal aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Sahkir de plek van, de door Corona positief geteste, Hamilton overnemen bij Mercedes. Dat heeft Mercedes deze ochtend bekend gemaakt.

Russel rijd voor het team van Williams dat op haar beurt uiteraard ook op zoek moest naar een vervanger voor aankomend weekend. Williams heeft haar keuze laten vallen op de Formule 2 coureur Jack Aitken. Aitken is geen verassende naam aangezien hij de reserve coureur is voor Williams.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Nadat Russel in 2018 samen met Jack Aitken voor het team van ART Grand Prix rijd en daar kampioen werd stapte George over naar het Williams Formule 1 team (toen ROKiT Williams Racing). Voor Williams kan Russel echter geen potten breken aangezien de auto een behoorlijke achterstand op het veld heeft.

In 2020 lijkt het team van Williams echter in te lopen en weet Russel vaker in Q2 te belanden. Met zijn sterke kwalificatie weet Russel altijd zijn teamgenoot te verslaan. Echter heeft Russel tot nog toe geen WK punt weten te score. Hier lijkt echter aankomend weekend zeer waarschijnlijk verandering in te komen aangezien Russel dus mag instappen in de kampioenschap winnende auto van de Mercedes van Hamilton.

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

Het stoeltje van Mercedes is uiteraard een gewilde plek, waar onder andere Stoffel Vandoorne, Nico Hulkenberg, Pascal Wehrlein en zelfs Nyck de Vries even als vervanger voor genoemd werden. De beslissing is dus uiteindelijk gevallen op George Russel en daarmee heeft de jonge coureur een enorme kans om zich te bewijzen naast de Fin Valtteri Bottas.

Met meerdere coureurswissels en een alternatief circuit lijkt de Grand Prix van Sahkir in ieder geval een interessante race te gaan worden. De eerste vrije training is vrijdag om 14:30 en zal worden opgevolgd door FP2 om 18:30. Op zaterdag zal Free Practice 3 om 15:00 zijn en gevolgd worden door de kwalificatie om 18:00. Op zondag gaan om 18:10 de lampen uit voor de Sahkir Grand Prix. Het volledige schema vind je op onze F1 Kalender.

Casino Scout Nederland
F1Head