Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Helmut Marko prijst Nyck de Vries na Monaco GP


Helmut Marko, de topman van Red Bull, heeft zich positief uitgelaten over de prestaties van Nyck de Vries tijdens de Grote Prijs van Monaco. In de chaotische afloop van de race wist de AlphaTauri-coureur de uitdagende omstandigheden te navigeren en finishte hij als twaalfde, zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe.

De Vries, die het weekend inging onder immense druk om zijn teleurstellende start van zijn rookie-campagne te herstellen, had een relatief rustig weekend. Ondanks dat hij trager was dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, had hij een foutloos weekend, wat een broodnodige boost aan vertrouwen gaf.

Marko tevreden met de progressie van de Vries

Marko toonde zich tevreden met de progressie van De Vries. Hij zei: “Dit was veruit het beste weekend van Nyck de Vries tot nu toe bij AlphaTauri. Dit is ook wat ik van hem wil zien. We hebben net iemand met ervaring binnengehaald om het vuur aan de schenen van Yuki te leggen.”



Geen ultimatum voor de Vries

Hoewel er de afgelopen weken berichten rondgingen dat Marko een ultimatum had gesteld aan De Vries om zijn prestaties te verbeteren, ontkrachtte de 80-jarige deze geruchten. Volgens Marko was de stoel van De Vries nooit in gevaar en had hij geen ultimatum gesteld aan de coureur.

De Vries presteert beter dan Tsunoda in Monaco

Tijdens de race in Monaco kwalificeerde De Vries als twaalfde, drie plaatsen achter zijn teamgenoot Tsunoda. Hoewel De Vries het tempo van Tsunoda niet kon bijbenen, finishte hij toch voor hem omdat Tsunoda worstelde met remproblemen.

Zijn prestatie in Monaco kan een keerpunt zijn in het seizoen van De Vries, die zijn potentieel en ervaring heeft laten zien. Als hij deze vorm vasthoudt, kan hij uitgroeien tot een sterke rijder voor AlphaTauri en een belangrijke troef in hun strijd in het middenveld van de Formule 1.

In het kort

De uitspraak van Marko toont aan dat De Vries het potentieel heeft om te groeien en te verbeteren in de Formule 1. Het is nu aan De Vries om deze kans te grijpen en zich te blijven ontwikkelen als coureur, waarbij hij zijn ervaring en talent inzet om zich te onderscheiden in de hoogste klasse van de autosport.