Imola circuit krijgt boete na filmdag met Max Verstappen

Een recente demorun van Max Verstappen op het circuit van Imola, waar hij een Red Bull RB9 uit 2013 bestuurde, heeft geleid tot een boete voor overtreding van de geluidslimiet. Dit gebeurde tijdens een filmdag van Red Bull Racing, slechts enkele dagen na zijn tweede wereldtitel winst in de Formule 1.

Viaplay

De demorun was bedoeld als promotiemateriaal voor specials van streamingsdienst Viaplay, die sinds 2022 de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland heeft. Verstappen had een overeenkomst met de dienst en zal een rol spelen in een aantal specials. De RB9 was de auto waarmee hij in actie kwam voor één van deze specials op het circuit van Imola, maar helaas overtreed hij daar de geluidslimiet.

Kleine boete

Verstappen en Red Bull ontvingen daarvoor een boete van €500. Volgens circuitvertegenwoordiger Elena Penazzi was dit het enige moment dat er afgelopen jaar echt herrie werd gemaakt tijdens een evenement. Ondanks de vele races bleef men altijd binnen de limieten voor het geluid. Op 12 oktober was Red Bull aanwezig met de oudere RB9 en daarmee werd de limiet overschreden, hoewel het maar ging om een paar rondjes.

De RB9

De RB9 was een succesvolle auto uit 2013 met een 2,4 liter V8 motor die veel meer geluid produceerde dan de huidige V6 turbo-hybride power units. De geluidsoverlastsensoren gingen af op de Italiaanse baan, waardoor het circuit een boete ontving. Hoewel dit een ongelukkige situatie was, laat het zien hoe serieus de geluidslimieten worden genomen. Het is belangrijk om de regels te volgen voor een veilige en aangename ervaring voor de fans en de omgeving.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head