‘Kansen op wereldtitel Verstappen groter bij kort seizoen’


Voormalig F1-coureur en eenmalig wereldkampioen Nico Rosberg denkt dat de inkorting van het seizoen in het voordeel van Max Verstappen kan zijn. De kans dat Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt is volgens Rosberg hierdoor een stuk groter. 

Geluk speelt een grotere rol 

Een korter seizoen “vergroot de kans op een verrassende wereldkampioen”, zo beargumenteert Rosberg vrijdag in een interview met Sky Sports. De factor geluk speelt namelijk een grotere rol dan in een normaal seizoen. Tot dusver zijn er twee races officieel afgelast. Naar verwachting worden dit er nog meer. De andere uitgestelde races, waaronder de Grand Prix in Zandvoort, worden later in het seizoen verreden. 

Red Bull en Verstappen op jacht naar de titel

Tijdens de wintertrainingen in Barcelona en de weken daarop kwamen er veel positieve geluiden uit de Red Bull-garage. Was dit dan eindelijk het jaar dat Red Bull het dominante Mercedes het vuur aan de schenen kon leggen? Zoals we inmiddels allemaal weten zijn de eerste acht races uitgesteld of afgelast en is nog onzeker wanneer het seizoen van start gaat. Maar dit heeft dus niet alleen maar nadelen. Mocht Red Bull inderdaad de strijd aan kunnen gaan met Mercedes, dan zou het verkorte seizoen wel eens in hun voordeel kunnen werken. De tijd zal het leren!