Latifi wordt met de dood bedreigd na controversiële rol in seizoensfinale

Williams coureur Latifi krijgt online veel haat te verduren. Dit vanwege zijn beslissende rol in de Grand Prix van Abu Dhabi, waarbij zijn crash uiteindelijk Verstappen de kans gaf om Hamilton in te halen. De Canadees is zelfs met de dood bedreigd, zo schrijft Latifi in een verklaring

Safety Car

Slechts enkele rondes voor het einde van het seizoen crashte de 26-jarige Latifi. Als gevolg hiervan kwam de safety car op de baan, waardoor Verstappen het gat met de leider Hamilton kon dichten. Uiteindelijk wist Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen in de slotronde in te halen, waardoor hij er met de wereldtitel vandoor ging. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Zoveel haat en misbruik”

Een waar sprookje voor Verstappen en al zijn fans, maar een minder fijne situatie voor Latifi. Na afloop van de race wist Latifi ook dat hij er online flink van langs zou krijgen. “Meteen na de finish wist ik al wat er zou gaan gebeuren op sociale media. Het feit dat ik overwoog om Instagram en Twitter een paar dagen van mijn telefoon te verwijderen, zegt alles over hoe wreed de online wereld kan zijn.”

Nieuw gesprek op gang brengen

De Canadees heeft er daarom bewust voor gekozen om de gebeurtenissen van de Grand Prix te laten bezinken vóór hij zich op zijn social media waagde. Desondanks is Latifi geschrokken van de reacties. Hij hoopt met zijn verklaring dan ook een gesprek op gang te brengen over online pestgedrag. “Dit is geen gescripte verklaring, maar ik spreek mijn mening uit in de hoop dat dit misschien een nieuw gesprek op gang brengt over online pesten en de drastische gevolgen die het kan hebben voor mensen en sporters. Sociale media gebruiken als kanaal om iemand aan te vallen met haastberictehn of te bedreigen is schokkend om te ervaren.”

F1Head