Ferrari

Leclerc en Norris gelinkt aan zitje bij Red Bull


Het Formule 1 wereldje wordt opgeschud door een mogelijk spektakelstuk: Charles Leclerc zou de overstap kunnen maken naar Red Bull Racing. Eerder was Lando Norris al in het geruchtencircuit te vinden, maar nu lijkt ook de Monegask in beeld te zijn. De fanschare houdt zijn adem in, want een dergelijke overgang zou de F1 dynamiek flink op zijn kop zetten.

Onverwachte Zet

Ondanks eerdere berichten van Dr. Helmut Marko en teambaas Christian Horner dat Red Bull Racing geen veranderingen zou plannen, zouden ze nu dus toch werk maken van het binnenhalen van een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen. Volgens insiders gebeurt dit onder druk van Liberty Media, de eigenaar van Formule 1, die meer concurrentie wil zien om de dominantie van Max Verstappen in te perken. Verstappen is immers goed op weg om zijn derde wereldtitel op rij binnen te slepen.

De Kandidaten

Behalve Leclerc is ook Lando Norris in de running voor de zitplaats naast Verstappen. De manager van Norris zou afgelopen weekend een ontmoeting hebben gehad met Marko op het circuit van Silverstone. Daarnaast heeft Red Bull, zo blijkt uit bronnen, al in mei gesprekken gevoerd over de eventuele overname van Leclerc van Ferrari.



Het contract van Leclerc bij Ferrari

Leclerc wordt al enige tijd in verband gebracht met Aston Martin, een team dat eveneens probeert de talentvolle coureur los te weken bij Ferrari. Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, heeft daarom het vernieuwen van Leclercs contract hoog op de prioriteitenlijst staan. Door de groeiende ontevredenheid van Leclerc over de prestaties van Ferrari, zou hij echter eerder dan gepland een contract bij Red Bull kunnen tekenen.

In het kort

Als deze geruchten waar blijken te zijn, staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk in de Formule 1. Een wereld waarin Leclerc en Verstappen in hetzelfde team kunnen strijden, zou ongetwijfeld voor spannende momenten zorgen. Dit is nog niet in beton gegoten, maar het geruchtencircuit draait op volle toeren. De Formule 1-fans kunnen niet wachten op de volgende ontwikkelingen. Blijf bij ons voor het laatste nieuws over deze en andere ontwikkelingen in de Formule 1-wereld.