Ferrari

Leclerc optimistisch over race pace Ferrari in Miami


Charles Leclerc van Ferrari is hoopvol over zijn kansen tegen Red Bull tijdens de Grand Prix van Miami. Na de sprint op zaterdag voelt Leclerc dat Ferrari dichterbij de race snelheid van Red Bull is dan eerder dit seizoen. Hij gelooft dat strategie een bepalende factor kan worden in de race.

Leclerc erkent Verstappens dominante vorm

Ondanks dat Max Verstappen van Red Bull de sprint won, konden anderen zijn tempo nauwelijks bijhouden. Leclerc merkte echter op dat, zodra hij vrije lucht had, het tempo van zijn Ferrari dichter bij dat van Verstappen lag. Dit geeft hem vertrouwen voor de race. Leclerc benadrukte het belang van druk zetten op Verstappen om een kans te maken hem te verslaan. “Als we een vergelijkbaar tempo hebben zoals we zagen in de sprint, dan kunnen we met de strategie zeker meer druk zetten,” zei Leclerc.



Analyse van de prestaties in de sprint

Tijdens de 19 rondes tellende sprint voelde Leclerc dat de prestaties van zijn auto en die van Verstappen vrij gelijk waren, tot aan de laatste paar ronden waarin Verstappen iets sterker was. Leclerc had vooral last van de ‘vuile lucht’ van de auto van Verstappen als hij dichterbij kwam. Dit fenomeen zorgde ervoor dat hij afstand moest nemen en vervolgens weer moest inlopen. “Ik denk als ik in die eerste ronde DRS had gehad, hadden we hem mogelijk meer onder druk kunnen zetten,” voegde Leclerc toe.

Vooruitkijken naar de race

Leclerc en zijn team focussen nu op de aanpassingen en de strategie voor de race. Met beide Ferrari-auto’s aan de voorkant bij de start, ziet Leclerc een goede kans om de Red Bulls uit te dagen. De coureur uit Monaco is vastberaden om de kleine verschillen in snelheid en strategie te benutten om de competitie dit keer in hun voordeel te beslissen.