Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen: optimisme na vrije trainingen in Japan


Het Red Bull Racing team en Max Verstappen lijken weer op de goede weg na een lastig weekend in Singapore. Het circuit van Suzuka in Japan lijkt de Nederlander en zijn RB19 bolide veel beter te liggen. Verstappen zelf toonde zich na de trainingen op vrijdag zeer tevreden en optimistisch over het raceweekend.

Herstel na Singapore

Singapore was een weekend om snel te vergeten voor Verstappen en Red Bull. Technische problemen en strategische missers zorgden voor een matige prestatie. In Suzuka liet Verstappen echter vanaf het eerste moment zien dat hij deze teleurstelling achter zich heeft gelaten. “De auto voelde heel goed aan vanaf het begin. Dat geeft vertrouwen,” aldus de Nederlander na de sessies op vrijdag tegenover Motorsport.com.

Dominant in vrije trainingen

Verstappen was overtuigend de snelste in beide vrije trainingen op vrijdag, met een marge die varieerde van zes tienden tot drie tienden boven zijn naaste concurrenten. “De auto was vanaf de eerste ronde weer heerlijk om in te rijden,” zei Verstappen na afloop van de trainingen. Dit is een positief teken voor het team dat dringend een sterke prestatie nodig had om het moreel hoog te houden.

Inzicht van Christian Horner

Teambaas Christian Horner was gematigd optimistisch over de prestaties tijdens de vrije trainingen. “Max laat zien wat hij waard is, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken,” waarschuwde hij. Horner benadrukte dat Verstappen uitstekend presteerde op alle soorten banden die werden gebruikt tijdens de vrije trainingen, een positief teken voor de veelzijdigheid van de RB19 op dit circuit.



Sergio Perez hoopvol ondanks moeilijke vrijdag

Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez kende een moeizamere vrijdag, maar is niettemin optimistisch over de rest van het weekend. “We hebben een goed begrip van de richting die we op moeten,” zei Perez, die ondanks enkele problemen toch als negende eindigde tijdens de tweede vrije training.

Concurrentie op de loer

Volgens Verstappen zal de concurrentie niet ver achterblijven. Ferrari en McLaren hebben laten zien dat ze dicht op de hielen zitten. “Het is close tussen Ferrari en McLaren, maar we moeten vooral naar onszelf kijken en onze prestaties optimaliseren,” zegt Verstappen, die duidelijk gefocust is op zijn eigen prestaties en niet te veel kijkt naar wat de concurrentie doet.

In het kort

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben een sterke start gemaakt in de Grand Prix van Japan, na een tegenvallend weekend in Singapore. Verstappen was dominant in de vrije trainingen en zowel hij als teambaas Christian Horner zijn gematigd positief over wat dit betekent voor de rest van het raceweekend. Teamgenoot Sergio Perez had het lastiger, maar is hoopvol voor de komende dagen. Nu rest de vraag of Red Bull en Verstappen deze vorm kunnen vasthouden in de kwalificatie en de race.