McLaren onthuld nieuwe auto voor 2021

McLaren was vanavond het eerste team die haar Formule 1 auto lanceerde voor 2021. De auto krijgt de naam MCL35M.

De naam van de auto is bijna hetzelfde als de naam van vorig jaar (MCL35), en verraad dat de auto niet compleet nieuw zal zijn. Dit kan ook niet vanwege de huidige regelementen. De toevoeging “M” aan het einde is erbij gekomen vanwege de wissel van Renault naar Mercedes motoren dit jaar. Met de krachtigste motor van het veld zou McLaren dit jaar wel is de grote verassing kunnen zijn.

MCL35M

De auto van dit jaar is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De grootste wijziging is de nieuwe Mercedes motor die erin moest passen. De livery (kleurstelling) van de auto een klein beetje veranderd. Zo zijn er wat kleurtjes bijgekomen aan de zijkant van de auto, maar verder dan dit lijkt de auto veelal hetzelfde. Oordeel zelf hieronder.

MCL35M

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

MCL35M MCL35M MCL35M MCL35M MCL35M

Coureurs McLaren

Lando Norris, die vorig jaar ook voor McLaren reed, wordt dit seizoen vergezeld door de altijd goedlachse Ricciardo. Daniel verliet afgelopen seizoen het team van Renault die dit jaar zal is omgedoopt naar Alpine F1 Team. De eerste tip aan Renault lijkt dus al uitgedeeld nu zij een goede coureur moeten missen en ook de inkomsten van het klantenteam kwijt zijn.  De coureur die dit jaar plaatsmaakt voor Ricciardo is Sainz, die op zijn beurt naar Ferrari vertrok.

Alle ogen zullen in ieder geval gericht zijn op dit rijders duo. Is het niet om de strijd die ze met elkaar zullen aangaan, dan wel door de grote mate van humor die beide rijders hebben. McLaren heeft echter aangegeven dat ze wel een zakelijke houding van beide coureurs verwacht. Er mag gelachen worden, maar dit mag niet ten kosten gaan van de prestaties, aldus Zak Brown.

Onthulling live te volgen

McLaren onthulde haar nieuwe bolide om 20:00 Nederlandse tijd en dit was live te volgen via YouTube. Uiteraard kan je deze nu ook terugkijken hieronder.

Casino Scout Nederland
F1Head