Mercedes lijkt problemen eindelijk te hebben opgelost

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje kwam Mercedes verrassend goed voor de dag. Russell kwalificeerde als vierde, Hamilton mag morgen vanaf de 6e stek starten. Volgens teambaas Toto Wolff is dit te danken aan het feit dat zijn renstal eindelijk de problemen met purpoising heeft opgelost.

Matige start

Al sinds de eerste wintertrainingen worstelt Mercedes met de W13. De ingenieurs geloven dat er veel potentie in hun ontwerpfilosofie zit, maar vooralsnog gooit het beruchte purpoising-effect roet in het eten. Dit weekend nam Mercedes echter een upgrades mee naar Barcelona en deze lijken een positief effect te hebben. 

“Goede stap vooruit”

Of dé oplossing gevonden is, is nog niet duidelijk. Maar, zegt Wolff na de kwalificatie tegen Sky Sports, een grote stap vooruit is het zeker. “Ik denk dat we een goede stap vooruit hebben gezet. Een beter resultaat hadden we niet mogen verwachten.” Wel houdt de Oostenrijker een slag om de arm. De punten worden immers tijdens de race verdeeld, niet tijdens de kwalificatie. Maar ook over de race is Wolff voorzichtig optimistisch: “Onze auto is meer een raceauto dan een kwalificatie-auto, maar we gaan het zien morgen. Red Bull is doorgaans wat sneller tijdens de race, Ferrari niet zozeer.”

Ook Hamilton blij

Wolff is niet de enige die blij is met de vooruitgang die het team boekt. Ook zevenvoudig wereldkampioen Hamilton is blij dat de problemen met purpoising eindelijk opgelost (lijken te) zijn. “Hamilton zei dat de auto eindelijk als een Formule 1-auto voelt. Dat is de beste feedback die je kunt krijgen”, zo sluit Wolff af. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head