Ferrari

Niet op volle kracht, maar Sainz fit genoeg voor GP Australië


Na een onverwachte medische ingreep die hem van de Saoedi-Arabische Grand Prix weerhield, is Carlos Sainz terug op de grid. De Ferrari-coureur, die onlangs een blindedarmoperatie onderging, heeft tevreden teruggeblikt op zijn eerste dag op het circuit in Melbourne. Ondanks dat hij zichzelf nog niet op volle sterkte acht, wist hij indrukwekkende prestaties op de baan te leveren, waarbij hij de derde tijd neerzette tijdens de tweede training.

Terugkeer op het circuit

Twee weken na zijn gedwongen pauze, als gevolg van een acute blindedarmontsteking, is Carlos Sainz weer present in de Formule 1. Zijn terugkeer tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Australië markeerde een positieve ontwikkeling, ondanks zijn erkenning dat hij fysiek nog niet helemaal hersteld is. “Ik voel me oké,” verklaarde Sainz na afloop. “Fysiek ben ik nog niet helemaal daar, maar gezien de omstandigheden ben ik tevreden over hoe de dag is verlopen.”

Tijdens zijn afwezigheid werd zijn Ferrari-seat ingenomen door Oliver Bearman, die als vervanger een sterke indruk achterliet met een elfde plaats in de kwalificatie en een zevende plaats in de race. Nu, weer achter het stuur van de Ferrari, deelt Sainz zijn ervaringen van de eerste trainingsdag in Melbourne, benadrukkend dat hij blij is met de voortgang die hij maakt in zijn herstel.Opbouwen naar de top

In de eerste trainingssessie sloot Sainz af met de achtste tijd, slechts een fractie trager dan de snelste man, Lando Norris. De tweede sessie zag hem klimmen naar de derde positie. Toch bleef hij achter zijn teamgenoot Charles Leclerc, die de sessie als snelste afsloot. Sainz erkende Leclerc’s snelheid en gaf toe dat hij voorzichtig te werk ging, zich nog aanpassend aan de limieten van zowel het voertuig als zijn eigen fysieke staat. Desalniettemin, kijkt hij uit naar verbetering: “Ik ben optimistisch dat ik morgen sneller zal zijn na meer rondes en met meer vertrouwen,” zei hij.

De Spanjaard hoopt dat hij, samen met Leclerc, een serieuze gooi kan doen naar de pole position tijdens de kwalificaties. Hij verwacht dat de concurrentie dicht bij elkaar zal liggen, vergelijkbaar met de prestaties tijdens de eerste training.

Klaar voor de strijd

Na de bevredigende resultaten van de vrije trainingen, heeft Sainz bevestigd dat hij fit genoeg is om deel te nemen aan de Grand Prix van Australië. Hij had zichzelf eerder gewaarschuwd dat als hij zich niet fit genoeg zou voelen na de trainingen, hij zich zou terugtrekken uit de race. Gelukkig viel de realiteit mee. “Ik voel me goed genoeg om te racen,” concludeerde hij. Ondanks de vermoeidheid en het zich niet volledig fit voelen, is Sainz gereed om het maximale te halen uit zowel zijn lichaam als de auto voor de rest van het weekend.