Nikita Mazepin wil terug naar Formule 1, ondanks tegenslagen

Nikita Mazepin is een jonge coureur uit Rusland met de ambitie om terug te keren naar de Formule 1. Hoewel hij aan het begin van het seizoen 2022 werd weggestuurd bij Haas vanwege de oorlog die Rusland voert, blijft hij volhouden en hopen op een herkansing in de koningsklasse van de autosport.

Rallywedstrijden als tijdelijke afleiding

Recent heeft Mazepin succesvol meegedaan aan de rallywedstrijd Silk Way, maar hij beschouwt zichzelf niet als een professionele rallyrijder. “Ik deed het uit plezier, maar ik zie mezelf niet als een rallyrijder. Silk Way is een prachtige wedstrijd, maar om je als niet-rallyrijder echt voor te bereiden, moet je al het andere opzij zetten”, aldus Mazepin in een gesprek met de Russische krant Tass.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Gesprekken voor andere raceklasse

Er zijn inmiddels wel verregaande gesprekken lopende om in een andere raceklasse mee te gaan doen in het komende seizoen, maar de Rus kan er nog niet al te veel over kwijt. “Volgend jaar ga ik voor mezelf ook meedoen aan een nieuwe discipline buiten ons land, maar tot nu toe zijn er nog geen handtekeningen. Ik kan er dus niets over vertellen.”

Doel: terugkeer naar Formule 1

De voormalig Haas-coureur laat weten nog altijd te willen blijven racen, met de Formule 1 nog altijd als ultieme doel. “Er is natuurlijk de wens om te blijven deelnemen aan de autosport. Mijn doel is om terug te keren naar de Formule 1, dus dat is de richting waarin ik zal werken”, aldus Mazepin. De vader van Nikita Mazepin was hoofdsponsor met zijn bedrijf Uralkali, maar door de nauwe banden met Putin werd die overeenkomst verbroken, waarmee er ook een einde kwam aan het avontuur van Nikita bij de Amerikaanse renstal Haas.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head