Norris ontwijkt op het nippertje botsing met Verstappen tijdens derde vrije training

Tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Saoedi-Arabië ontsnapte Max Verstappen aan een potentieel gevaarlijk incident met Lando Norris. Verstappen was de snelste coureur op het circuit, maar bijna veroorzaakte hij een botsing met Norris.Uitwijken

Verstappen reed langzaam door bocht zeven en acht toen Norris plotseling op hoge snelheid van achteren aan kwam rijden. Norris moest in een fractie van een seconde uitwijken om een botsing te voorkomen. Het was duidelijk dat Verstappen niet op de hoogte was van het feit dat Norris met een vliegende ronde bezig was en op volle snelheid van achteren kwam.

Na het incident bood Verstappen direct zijn verontschuldigingen aan middels een handgebaar, terwijl hij op zijn beurt excuses kreeg van zijn race-engineer. Hoewel het incident niet verder onderzocht wordt door de wedstrijdleiding, onderstreept het de uitdagingen van het racen op het Jeddah Corniche Circuit.

Lastig circuit

Met veel bochten en betonnen muren aan weerszijden van het asfalt, is het voor zowel de coureurs als de teamleden lastig om volledig op de hoogte te zijn van waar iedereen rijdt. Het incident met Norris benadrukt het belang van goede communicatie en waakzaamheid op het circuit om ongelukken te voorkomen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Hoewel Verstappen zich kon herstellen en zijn snelheid behield, blijft het incident met Norris een waarschuwing voor de gevaren die inherent zijn aan het racen op een razendsnel circuit zoals dat van Saoedi-Arabië.


Casino Scout Nederland
F1Head