Ook grootverdiener Ricciardo moet salaris inleveren


COVID-19 raakt de F1-teams hard. De financiële situatie van veel renstallen wordt steeds nijpender. Zo ook die van Renault F1. Daarom moet een van de best verdienende coureurs, Daniel Ricciardo, een groot deel van zijn salaris inleveren. 

Deel personeel naar huis

Als gevolg van de coronacrisis heeft Renault F1 al een deel van het personeel naar huis gestuurd. Daarnaast is de Franse renstal van plan te gaan korten op de salarissen van de staf. Topcoureur Ricciardo zal ook genoegen moeten nemen met een lager salaris de komende periode. 

22 miljoen

Daniel Ricciardo is met zijn jaarsalaris van €22 miljoen een van de best verdienende coureurs van de Formule 1. Er werd zelfs gespeculeerd dat deze hoge jaarwedde een grote rol heeft gespeeld bij zijn controversiële overstap van Red Bull Racing naar Renault F1. Renault-teambaas Cyril Abiteboul geeft aan de Ricciardo al akkoord is gegaan met de loonsverlaging. “We hebben dat gesprek al gehad. Daniël heeft aangegeven dat hij bereid is geld in te leveren”, vertelt Abiteboul. Hoeveel Ricciardo van zijn loon in moet leveren heeft hij niet duidelijk gemaakt. 

Ricciardo niet de enige

Renault en Ricciardo volgen hiermee het voorbeeld van andere renstallen en coureurs. Onder andere Lando Norris, Carlos Sainz, Nicholas Latifi, George Russel leveren al een deel van hun salaris in. Ook bij de topteams Ferrari, Mercedes en Red Bull wordt er gekeken naar dergelijke kostenbesparingen. 

Op de wip?

Het inleveren van salaris is niet het enige slechte nieuws voor de Australische coureur. Zijn contract bij Renault loopt eind 2020 af en teambaas Abiteboul maakt er geen geheim van naar andere opties te kijken. Zo vertelde Abiteboul dat Renault al ‘gesprekken’ voert en ook kijkt naar jonge coureurs uit Renault’s Drivers Academy.