Red Bull Content Pool

Red Bull en Ford focussen op 2026: “Alle doelen bereikt”


Met de nieuwe motoregels die de Formule 1 in 2026 zal invoeren, rijst de vraag of Red Bull Racing dezelfde dominantie kan voortzetten als nu met Honda. Volgens Ford is er geen reden tot bezorgdheid. De ontwikkeling verloopt volgens plan, zegt topman Mark Rushbrook. Wel erkent hij dat andere teams mogelijk een voordeel hebben.

Ford en Red Bull werken samen

In 2026 stopt Red Bull met Honda als motorleverancier. Vanaf dat moment zal het team de motorontwikkeling zelf oppakken, samen met Ford. Deze samenwerking zal resulteren in motoren van Red Bull Powertrains-Ford.

Er gaan geruchten dat de prestaties van de eigen motor van Red Bull achterliggen op de concurrentie. Rushbrook ontkracht deze speculaties. “We halen onze doelen en mijlpalen,” zegt hij. De snelheid van ontwikkeling in de Formule 1 dwingt Ford wel tot hard werken.

Onafhankelijke doelen

Wat betreft de motor die samen met Red Bull wordt ontwikkeld, stelt Rushbrook: “Wij hebben onze eigen doelen en verwachtingen gesteld voor de krachtbron.” Ford kan niet vergelijken met concurrenten omdat ze geen toetsnorm hebben van andere teams. “We zitten in een goede positie als je kijkt naar wat wij nodig denken te hebben om succesvol te zijn.”De voordelen en obstakels

Christian Horner heeft zorgen geuit over de nieuwe regels, maar Rushbrook ziet vooral een uitdaging om te concurreren met ervaren fabrikanten zoals Mercedes en Ferrari. Rushbrook: “Het is waar dat merken zoals Ferrari een voordeel hebben dankzij hun ervaring en systemen die al werken.” Toch ziet de Ford-topman ook voordelen voor Red Bull.

“We hebben het voordeel dat ons team zich volledig richt op de motor voor 2026,” legt Rushbrook uit. “Onze focus ligt enkel op dit project, in tegenstelling tot concurrenten die hun energie verdelen tussen huidige en toekomstige krachtbronnen.”

Toekomstperspectief

De overgang naar een eigen motor in samenwerking met Ford brengt voordelen en uitdagingen met zich mee. Hoewel Red Bull zal moeten concurreren met meer ervaren teams, biedt de volledige focus op het nieuwe project een unieke kans. De optimistische toon van Rushbrook schept vertrouwen, zowel voor Red Bull- en Ford-fans als voor het team zelf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *