Red Bull Content Pool

Red Bull zet werkneemster die klachten tegen Horner indiende op non-actief


Red Bull Racing heeft een besluit genomen over de status van de werkneemster die teambaas Christian Horner had beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Verklaringen van verschillende prominente mediaorganisaties, waaronder de BBC en Sky News, bevestigen dat de betrokken medewerkster op non-actief is gesteld en zich momenteel niet op de werkvloer bevindt.

Een week van onrust

De zaak omtrent Christian Horner en het team van Red Bull Racing heeft al enige tijd voor onrust gezorgd binnen de Formule 1-gemeenschap. Begin februari kwam aan het licht dat er een formeel onderzoek was ingesteld naar beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag door de teambaas. Dit onderzoek werd vlak voor de Grand Prix van Bahrein afgerond, waarbij Horner door een extern aangenomen advocaat vrijgesproken werd van alle beschuldigingen.

Desondanks blijft de atmosfeer rondom de teambaas en het raceteam gespannen. Onlangs circuleerde een e-mail binnen de Formule 1-gemeenschap en onder journalisten, waarin bewijsmateriaal tegen Horner beweerd werd te zijn opgenomen. De authenticiteit van deze beweringen is echter niet bevestigd.



Reacties en speculaties

Ondanks het feit dat de medewerkster die de klachten indiende op non-actief is gezet en volledig doorbetaald krijgt, blijft Red Bull Racing terughoudend met het verstrekken van informatie over haar schorsing. Vragen van de media, met name in Jeddah waar dit weekend de Grand Prix van Saoedi-Arabië plaatsvindt, zijn vooralsnog onbeantwoord gebleven.

De beslissing om de werkneemster op non-actief te stellen roept vragen op en voedt speculaties over de beweegredenen achter dit besluit. Zonder nadere toelichting vanuit Red Bull of de betrokken partijen, blijft de Formule 1-wereld achter met meer vragen dan antwoorden betreffende deze zaak.