Red Bull’s ‘fundamentele zwakte’ in auto-ontwerp zorgt voor probleem Verstappen, aldus Damon Hill


Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië na Q2 al zijn sessie beëindigen vanwege een probleem met de aandrijfas. Hij kon nog net zijn auto naar de pitstraat brengen voordat de rest om pole position streed.

Goed weekend

Dit gebeurde nadat hij verbluffende resultaten had genoteerd in elk van de drie oefensessies gedurende het weekend op het Jeddah Corniche Circuit. Na het verlies van controle over zijn RB19 bij zijn eerste run in Q2, werd zijn tweede run afgebroken toen hij richting bocht 13 reed en zijn auto plots langzamer ging. De tweevoudig kampioen keerde terug naar de pits, maar kwam al snel uit zijn auto en zal daarom vanaf P15 moeten starten.

Damon Hill

Damon Hill, F1-wereldkampioen van 1996, ziet een fundamentele zwakte in het ontwerp van de Red Bull van Verstappen. Hij vertelt aan Sky Sports F1 dat het langzame schakelen van Verstappen tijdens de vorige race al tot problemen had geleid en dat beschadigde versnellingsbakken het gevolg kunnen zijn. Als het team de versnellingsbak dit weekend nogmaals heeft moeten vervangen, duidt dat volgens Hill op een structureel ontwerpprobleem in de auto.Nico Rosberg deelt zijn mening over de kwestie en benadrukt hoe de Formule 1 snel kan veranderen. Hij beschrijft de situatie als ongelooflijk en verrassend. Verstappen leek richting pole position te rijden, maar belandde uiteindelijk op P15. Het is nu aan Verstappen om zich een weg door het veld te banen en zo veel mogelijk punten te verzamelen om de schade te beperken.

Red Bull heeft een fundamentele zwakte in het ontwerp van de auto, wat heeft geleid tot het probleem van Verstappen met de aandrijfas tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hill ziet een structureel ontwerpprobleem in de auto, aangezien het langzame schakelen van Verstappen tijdens de vorige race al tot problemen had geleid en beschadigde versnellingsbakken het gevolg kunnen zijn. Verstappen zal vanaf P15 moeten starten en zich een weg door het veld moeten banen om zo veel mogelijk punten te verzamelen en de schade te beperken.