Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Ricciardo geeft statusupdate over blessure


In aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten dit weekend, heeft Daniel Ricciardo een gezondheidsupdate gegeven over zijn fitheid na het missen van vijf Grand Prix evenementen. Ricciardo, die deel uitmaakt van het AlphaTauri team, maakt in Austin, Texas zijn comeback op het circuit, een welkome terugkeer na een reeks van afwezigheid door een ongeluk op het circuit van Zandvoort.

Ongeval en herstel

Tijdens de Grand Prix in Nederland beleefde Ricciardo een onfortuinlijke crash waarbij hij zijn linkerhand brak. De daaropvolgende weken stonden in het teken van intensief herstel, waarbij de Australiër zich volledig richtte op zijn terugkeer in de Formule 1. Zijn fysieke gesteldheid is van cruciaal belang, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor de competitieve prestaties van zijn team.

Twijfels rondom terugkeer

Er waren zorgen geuit door verschillende individuen binnen de Formule 1 gemeenschap, waaronder Nico Rosberg, over de timing van Ricciardo’s terugkeer. Rosberg, de voormalige wereldkampioen, had zijn twijfels geuit na de Grand Prix van Qatar over of Ricciardo wel de juiste keuze maakte om in Austin terug te keren. Het Sprint-weekend in de Verenigde Staten zou een aanzienlijke belasting voor zijn hand betekenen en als deze nog niet voor de volle 100% hersteld zou zijn, kan dit schade voor de lange termijn opleveren.

Ricciardo stelt gerust

Desondanks heeft Ricciardo aangegeven dat de zorgen ongegrond zijn. Hij meldt dat zijn hand volledig is hersteld en dat hij er alles weer mee kan. Eigenlijk had de coureur al eerder willen terugkeren, namelijk tijdens de Grand Prix in Qatar. Echter, op het laatste moment besefte hij dat dit niet de juiste beslissing zou zijn geweest, gezien het feit dat zijn hand nog niet volledig hersteld was.



Voorbereiding voor de race

Ricciardo heeft de extra tijd benut door te trainen en zijn fitheid te beoordelen, voornamelijk via de simulator, een tool die onmisbaar is gebleken in de voorbereiding voor zijn terugkeer. Hoewel hij voor de Grand Prix van Qatar zich nog niet volledig klaar voelde, heeft hij na meer tijd in de simulator en verdere revalidatie een punt bereikt waarop hij zich klaar voelt om terug te keren op het circuit.

Frustratie en vervanging

De afwezigheid was een frustrerende periode voor Ricciardo, die met lede ogen moest toezien hoe zijn vervanger, Liam Lawson, het stuur van zijn AlphaTauri overnam. Elke gemiste race was een bittere pil voor de Australiër, die niks liever wilde dan racen. Het gemis van competitie was voelbaar, maar de tijd zonder races is gebruikt om volledig te herstellen en sterker terug te komen.

In het kort

De Grand Prix van de Verenigde Staten markeert het toneel van Daniel Ricciardo’s langverwachte terugkeer. Met een volledig herstelde hand en extra voorbereidingstijd, is Ricciardo klaar om zijn talent weer te tonen op het circuit. Ondanks de zorgen van sommigen binnen de F1-gemeenschap, is de coureur optimistisch en klaar voor de uitdaging die voor hem ligt in Austin, Texas.