Silverstone wil F1-weekend verlengen

Silverstone, het thuishonk van de Britse Grand Prix, zou volgens directeur Stuart Pringle binnenkort een vierdaags Formule 1-weekend kunnen organiseren. Dit zou betekenen dat het raceweekend al op donderdag zou beginnen, in plaats van op de traditionele vrijdag.

Meer toeschouwers

De bedoeling is om meer toeschouwers aan te trekken en het publiek te trakteren op nog meer actie op de baan. Momenteel bestaat een raceweekend uit een mediadag op de donderdag en begint de actie op de baan op de vrijdag met de eerste twee vrije trainingen. Silverstone wil hier verandering in brengen door de mediadag naar de woensdag te verschuiven en de coureurs al op donderdag het circuit op te laten gaan, aldus Pringle.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Echter, het is geen makkelijke taak. Tot 2021 maakte de FIA alleen voor het raceweekend van Monaco een uitzondering in het schema. Daar hadden de coureurs de vrijdag ‘vrij’ en werd er al op donderdag gereden. Op dit moment is het raceweekend in Melbourne één van de weekenden met een donderdagprogramma, waarbij het circuit in Australië geopend is voor V8-supercars en de Porsche Carrera Cup.

Record aantal fans in 2022

In 2023 wordt verwacht dat het evenement weer volle zalen gaat trekken. Vorig jaar werd een recordaantal van 400.000 fans geteld. Op een paar duurdere tickets na is het raceweekend al uitverkocht en daarmee lijkt de groei van de Formule 1 in Groot-Brittannië door te zetten, iets wat niet eerder is gelukt onder de regie van Bernie Ecclestone.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Een vierdaags Formule 1-weekend op Silverstone zou een geweldige toevoeging zijn aan de Britse Grand Prix en zou zeker meer toeschouwers aantrekken. Het zou ook meer mogelijkheden bieden voor fans om de actie op de baan te ervaren en nog meer te genieten van de sport. Laten we hopen dat het plan van Silverstone doorgaat en we in de toekomst een vierdaags raceweekend kunnen verwachten.

Casino Scout Nederland
F1Head