Photo by Ryan Pierse/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Toto Wolff komt terug op Wikipedia uitspraak over Verstappen

De Grand Prix van Italië was een sensationeel moment voor Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing. Door te winnen op het iconische Monza-circuit boekte Verstappen zijn tiende overwinning op rij, een indrukwekkende prestatie die het vorige record van Sebastian Vettel uit 2013 overschaduwt. Vettel had destijds negen opeenvolgende overwinningen genoteerd, maar dat record is nu definitief uit de boeken.Wolff’s controversiële opmerkingen

Niet iedereen was onder de indruk van deze prestatie. Mercedes-teambaas Toto Wolff wist na de race zijn scepsis niet te verbergen. “Onze situatie was iets anders, want wij hadden twee coureurs die met elkaar knokten. Ik weet niet of dit hem iets doet, dat record. Maar zoiets zou voor mij niet belangrijk zijn, dat soort nummers. Het is iets voor Wikipedia en niemand leest dat,” zei Wolff.

Max Verstappen reageert

De Nederlandse coureur zelf leek ongefaseerd door Wolff’s woorden. Verstappen merkte op dat Mercedes een slechte dag had in Italië, wat waarschijnlijk de Oostenrijkse teambaas gefrustreerd maakte. Zoals gebruikelijk, ging de focus van Verstappen uit naar zijn eigen prestaties en het succes van zijn team.

Publieke opinie keert zich tegen Wolff

Wolff’s opmerking over het “Wikipedia-record” van Verstappen heeft veel stof doen opwaaien. Fans en media spraken hun kritiek uit over het gebrek aan erkenning voor de prestaties van Verstappen. Naar aanleiding van de kritiek reageerde Wolff en gaf toe dat zijn opmerking misschien niet de slimste was. “Wanneer je naar het commentaar kijkt, kun je je afvragen of het het meest intelligente was wat ik had kunnen zeggen. Misschien niet,” liet hij weten.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Niki Lauda’s invloed op Wolff

Wolff probeerde wel zijn standpunt te verklaren door een anekdote over wijlen Niki Lauda te delen. “Dat is altijd mijn mindset geweest en iets wat ik van Niki [Lauda] geleerd heb. Niki gaf zijn trofeeën weg om zijn auto gratis te laten wassen. Ook in mijn huis zul je weinig prijzen vinden. Cijfers hebben nooit zoveel voor ons geteld.”In het kort

Terwijl Wolff zijn eerdere opmerkingen over het nieuwe record van Verstappen terugnam, benadrukte hij wel dat hij en zijn team vooral gefocust zijn op hun eigen prestaties. Maar hij kon er niet omheen: Red Bull en Verstappen leveren geweldig werk. “Het is vaak gezegd dat alleen de beste het kampioenschap wint. Je moet dus herkennen wat voor geweldig werk ze doen. Uiteindelijk nemen ze weer een grote trofee mee, dat is de grootste prijs.”