Van den Brink wint zesde etappe Dakar Rally na indrukwekkende comeback

De zesde etappe van de Dakar Rally zal voor Mitchel van den Brink altijd een bijzonder dag blijven. De twintigjarige coureur uit Harskamp won namelijk zijn eerste etappe in de prestigieuze rally, en wel op indrukwekkende wijze.

Hele week al problemen

Na problemen de hele week, was het vrijdag eindelijk Janus van Kasteren die aan de leiding ging. De coureur uit de renstal van Gerard de Rooy pakte ruim drie minuten voorsprong op Van den Brink, die tot dan toe steeds in dienst had gereden van andere rijders. Maar Van den Brink gaf niet op en maakte in de slotfase van de proef een indrukwekkende comeback. Na 358 kilometer was hij 35 seconden sneller dan Van Kasteren en pakte zo zijn eerste etappezege. Van Kasteren moest genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Martin Macik op 2.30 minuten finishte en Martin van den Brink op 10.41 minuten.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Hoewel Van Kasteren de hele week werd geplaagd door problemen, zoals een tijdstraf voor het missen van een waypoint en motorstoring, leek hij vrijdag niet te stuiten. Maar de coureur uit de renstal van Gerard de Rooy kreeg helaas opnieuw te maken met pech, want in de laatste kilometers kreeg hij een lekke band. Dit was voldoende om Van den Brink de gelegenheid te geven om een comeback te maken en de etappezege te pakken.

Het was een historische dag voor Van den Brink, die voor het eerst voor eigen kansen mocht rijden in de Dakar Rally. Hij bewees dat hij zich tussen de topcoureurs van de rally kan meten en zal zijn etappezege zeker niet snel vergeten.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head