Dan Mullan/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen reageert op Hamilton: ‘Het leven is niet eerlijk’


Volgens Lewis Hamilton, de zevenvoudige wereldkampioen, is het oneerlijk dat Red Bull Racing, dankzij hun aanzienlijke voorsprong, al is begonnen met de voorbereidingen voor hun 2024 Formule 1-auto. Hamilton stelt dat de FIA een specifieke datum zou moeten bepalen waarop teams pas mogen beginnen aan de auto van het volgende jaar. Max Verstappen, echter, reageert met het nuchtere commentaar: “Het leven is nou eenmaal niet eerlijk” en voegt eraan toe dat Mercedes jarenlang op dezelfde manier heeft gehandeld en hun voorsprong heeft geconsolideerd.

Hamilton pleit voor een eerlijk speelveld

Hamilton pleit ervoor dat de FIA een datum vaststelt waarna teams pas mogen beginnen aan de auto van het volgende jaar. Hij stelt voor om 1 augustus als de datum te hanteren zodat niemand een oneerlijk voordeel krijgt voor het volgende seizoen. “Het zou ook logisch zijn, zoiets moeten ze eigenlijk doen,” zegt hij.

Verstappen’s reactie: ‘Het leven is niet eerlijk’

Wanneer Verstappen wordt gevraagd naar Hamilton’s suggestie tijdens een persconferentie, reageert hij koeltjes: “Het leven is nu eenmaal niet eerlijk. Dat geldt niet alleen voor de Formule 1. Veel dingen in het leven zijn niet eerlijk, dus daar moet je maar gewoon mee dealen.” Verstappen voegt eraan toe dat Mercedes op dezelfde manier heeft gehandeld en hun voorsprong van jaar op jaar heeft geconsolideerd door eerder aan de auto van het volgende jaar te beginnen dan hun concurrenten.



Verstappen wijst naar het verleden van Mercedes

“We hebben hier niet over gepraat toen hij zelf won en volgens mij moeten we dat nu ook niet doen”, zegt Verstappen. “Dit is nu eenmaal hoe de Formule 1 werkt. Als je een competitieve auto hebt, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi, maar op een gegeven moment moet je ook aan volgend jaar gaan denken. Het is normaal dat andere mensen dit zeggen, maar ze moeten ook niet vergeten hoe het ging toen ze zelf veel wonnen”.

Verstappen blijft gefocust op zijn eigen team

Over het huidige seizoen en de recente grote updatepakketten van Mercedes, houdt Verstappen zich afzijdig. “Ik weet natuurlijk niet hoe zij dat precies indelen, misschien leveren ze op andere gebieden juist wel weer iets in. Maar goed, daar ben ik ook helemaal niet mee bezig”, houdt hij de focus vooral op zijn eigen team.