Photo by Jared C. Tilton/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen’s kritiek op Las Vegas GP roept verbazing op bij Sky Sports-deskundigen

De Grand Prix in het flitsende Las Vegas, die door velen aanvankelijk sceptisch werd bekeken, wist toch te verrassen met de nodige spanning en spektakel. Max Verstappen, gewoonlijk niet verlegen om een stevig woordje van kritiek, bleef vasthouden aan zijn initiële reserveringen rond het Vegas-circus, nog vóór de lichten uitgingen voor de race. Zijn uitgesproken mening zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen bij de kennersbank van Sky Sports.Verrassing en vasthoudendheid

Het was Martin Brundle die zijn verbazing uitsprak na Verstappen’s commentaar dat het raceweekend vooral een ‘entertainmentshow’ zou zijn. De doorgewinterde analist gaf tegenover Sky Sports F1 aan dat hij het niet geheel eens is met de kritische houding van de Nederlander. “Voor mij persoonlijk zou ik zeggen: wat een privilege om als coureur die waardering te krijgen en te racen op zo’n podium met al die faciliteiten.”

Ook Jenson Button kon zich vinden in Brundles woorden. “Enigszins verbaasd was ik wel,” erkende Button. “Max is natuurlijk een racer pur sang en heeft weinig op met poespas. Het racegedeelte is wat hem drijft, maar als coureur kom je er niet onderuit ook die andere verplichtingen te vervullen.”

De show hoort er nu eenmaal bij

Duidelijk is dat de Sky Sports-kenners van mening zijn dat de wereld van de Formule 1 tegenwoordig meer behelst dan alleen maar rondjes rijden. Het gaat tenslotte om een veelzijdig spektakel waarbij de fans een totaalervaring wordt aangeboden, waar de coureurs onlosmakelijk deel van uitmaken.

“Je kan het misschien vervelend vinden, maar die andere aspecten maken ook deel uit van je baan als F1-coureur,” lichtte Button toe. “Het racen is natuurlijk het leukste onderdeel, maar laten we niet vergeten dat de broodnodige sponsoren vooral kijken naar wat er buiten de baan gebeurt.”Danica Patrick, die ook aanschuift bij het analytische trio van Sky Sports, kan wel enige sympathie opbrengen voor de houding van Verstappen. “Ik snap Max wel. Een coureur wil racen en het liefst alleen dat. Maar ook zij moeten inzien dat er een balans is tussen racen en de verplichtingen daaromheen.”

In het kort

De reactie van de analysebank bij Sky Sports op Verstappens kritiek over de Grand Prix in Las Vegas laat zien dat er verschillende opvattingen zijn over het huidige Formule 1-landschap. Waar Verstappen zich richt op het pure racen, benadrukken de analisten het belang van de show en de verplichtingen die daarbij horen voor de coureurs.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…