Williams

Williams bevestigt: twee F1-auto’s racen dit weekend in Suzuka


Na een spannende periode vol onzekerheid heeft het team van Williams bevestigd dat het met twee FW46-auto’s zal deelnemen aan de Grand Prix van Japan in Suzuka. Dit nieuws komt als een opluchting na de crash van Alexander Albon tijdens de eerste vrije training in Australië, waardoor zijn bolide aanzienlijk beschadigd raakte. Het incident leidde tot het missen van de rest van het raceweekend voor teamgenoot Logan Sargeant, die zijn auto moest afstaan aan Albon.

De hersteloperatie

In de nasleep van de Australische Grand Prix heeft het team van Williams hard gewerkt om de beschadigde bolide van Albon te herstellen. Dankzij de inzet van het personeel in Grove, is het gelukt om tijdig twee volledig operationele auto’s gereed te hebben voor het aankomende raceweekend in Suzuka. Alexander Albon liet weten erg dankbaar te zijn voor de inspanningen van het team. “Na de teleurstelling in Australië heeft het team geweldig werk verricht. We kunnen nu met twee auto’s naar Japan vertrekken en daar ben ik het team erg dankbaar voor,” aldus Albon.Sargeant maakt zijn rentree

Voor Logan Sargeant betekent de race in Japan een kans om zijn ervaringen in Australië achter zich te laten en zich opnieuw te bewijzen. De jonge Amerikaan heeft de tijd tussen de races benut om zowel mentaal als fysiek in topconditie te blijven. Door naar Bali te reizen en veel tijd in de sportschool door te brengen, is Sargeant klaar om zich weer bij de strijd aan te sluiten. “Ik ben klaar om het verleden achter me te laten, ervan te leren en de rest van het seizoen sterk te presteren,” vertelt hij. Sargeant kijkt uit naar de race in Suzuka, een circuit dat bij veel coureurs hoog aangeschreven staat.

Uitdagingen en verwachtingen voor het weekend

Het optimisme binnen het team wordt gemengd met een realistische blik op de uitdagingen die Suzuka kan bieden. Technisch directeur Dave Robson benadrukt de invloed die het weersvoorspellingen kunnen hebben op het raceweekend. Kouden temperaturen en de kans op zware regenbuien zouden een rol kunnen spelen in de prestaties van de auto’s en banden. “We staan voor een uitdagend weekend,” aldus Robson. “De koelere weersomstandigheden zullen zeker een invloed hebben, maar we doen ons best alles zo optimaal mogelijk voor te bereiden.”