Manor Racing Formule 1 team

Manor Racing Statistieken
NationaliteitBritish
Aantal seizoenen2
Aantal races40
Kampioenschappen0
Aantal overwinningen0 (0%)
Eerste seizoen2015 (Races: 19, Wins: 0, Percentage: 0%)
Slechtste seizoen(en)2016 (Positie: 11)
Beste seizoen(en)2015 (Positie: 10)

Resultaten afgelopen jaren

JaarPositieWinsPunten
20161101
20151000
Mobiele gebruikers scrollen naar rechts voor meer informatie

Driver head-2-head

Geschiedenis van Manor Racing

In 2010 stapte Manor Racing onder de naam Virgin Racing het F1-circus binnen, dankzij een samenwerking tussen Manor Motorsport en Wirth Research. Al vrij snel kreeg het team een financiële injectie en werd het overgenomen door Marussia Motors, waardoor de naam veranderde naar Marussia Virgin Racing in 2011.

Partners en prestaties

In 2012 besloot het team om een partnership aan te gaan met McLaren Applied Technologies, en het verhuisde naar Banbury in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel ze strijdend hun best deden, bleef succes uit en eindigden ze meestal onderaan het klassement.

Opstaan en weer doorgaan

In 2014 ging het team failliet, maar dankzij een investeerder genaamd Stephen Fitzpatrick kwam het in 2015 weer tot leven als het Manor Marussia F1 Team. En ja, ze hielden de naam Marussia om financiële redenen. In 2016 veranderde de naam weer, dit keer naar Manor Racing, en de kleuren gingen van zwart-rood naar rood-wit-blauw.

Rijders en hoogtepunten

Manor gaf een podium aan veelbelovende talenten zoals Pascal Wehrlein en Rio Haryanto. Wehrlein was het die Manor hun allereerste WK-punt bezorgde in de Oostenrijkse Grand Prix van 2016, een moment om nooit te vergeten.

Financiële uitdagingen en het einde

Ondanks de vechtlust en enkele lichte hoogtepunten, kwamen er financiële problemen om de hoek kijken. In 2017 ging het team definitief op de fles omdat investeerders zich terugtrokken.

In het kort

Manor Racing is een voorbeeld van hoe moeilijk het is om te overleven in de haaienvijver die Formule 1 heet. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen hebben ze het F1-landschap wel kleur gegeven en jong talent een kans geboden. Het mag dan misschien een kort hoofdstuk zijn in de geschiedenis van de Formule 1, het is er zeker een om niet te vergeten.

Video's

Nieuws over Manor Racing