Williams

Albon neemt de auto van Sargeant over voor rest van GP Australië


Williams Racing heeft bevestigd dat Alexander Albon de auto van zijn teamgenoot Logan Sargeant zal overnemen voor het resterende deel van het Grand Prix-weekend in Australië. Dit volgt na Albons crash tijdens de eerste vrije training op vrijdagochtend, waardoor zijn eigen auto te zwaar beschadigd raakte om verder te gebruiken.

Incident tijdens de eerste vrije training

Aan het einde van FP1 verloor Albon de controle over zijn Williams FW46 bij het uitkomen van bocht 6 op het circuit van Albert Park. Na over de kerbstones te zijn gegaan, tolde de auto uiteindelijk de muur in aan de overkant van de baan. Hoewel Albon niet gewond raakte bij het ongeval, kon hij niet deelnemen aan de tweede vrije training, aangezien het team zich boog over de schade aan zijn wagen met startnummer 23. Al snel werd duidelijk dat de schade dusdanig ernstig was, dat een reparatie dit weekend onmogelijk was vanwege het ontbreken van een reservechassis.Sargeant maakt plaats voor Albon

Als gevolg van het incident en de daaropvolgende schade heeft het team moeten besluiten om Sargeant voor de rest van het weekend aan de kant te zetten, om Albon de kans te geven toch deel te nemen aan de rest van het evenement. Dit komt voornamelijk omdat Albon vorig seizoen met 27 punten vrijwel alle punten voor het team binnenhaalde en de teamleiding heeft besloten dat zijn deelname potentieel waardevoller zou zijn voor het behalen van punten.

Erkennen van moeilijke beslissingen

Teambaas James Vowles heeft in een verklaring toegegeven dat het niet meenemen van een reservechassis een fout was en heeft zijn excuses aangeboden aan Logan Sargeant. Hij benadrukte echter ook het belang van punten voor het team.