BREAKING: Mercedes vraagt herbeoordeling actie Verstappen aan

De Grand Prix van Brazilië, gewonnen door Mercedes-coureur Lewis Hamilton, krijgt mogelijk een staartje. Mercedes heeft namelijk de FIA gevraagd om het incident tussen Verstappen en Hamilton te beoordelen. Dat incident vond plaats in ronde 48, toen de coureurs in een hevige strijd om de eerste plek waren verwikkeld. 

Nagelbijter

De race in Sao Paolo verliep niet zoals menig Verstappen-fan had gehoopt. Verstappen wist tijdens de start weliswaar Bottas te verschalken, maar kon een opstomende Lewis Hamilton – die dit weekend een nieuw motor had gekregen – niet achter zich houden. Dit betekende echter niet dat de Nederlander dit niet probeerde. Integendeel, Verstappen haalde alles uit de kast om voor Hamilton te blijven.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

In bocht 4 van ronde 48 ging het echter bijna mis. Hamilton was op het rechte stuk langszij Verstappen’s RB16B gekomen en ze gingen naast elkaar de bocht in – Verstappen aan de binnenzijde, Hamilton aan de buitenkant. In een ultieme poging Hamilton achter zich te houden remde Verstappen extreem laat in en liet hij zijn bolide extra wijd uitliepen. Dit dwong Hamilton ertoe het circuit te verlaten en uiteindelijk raakte beide coureurs van de baan. 

No investigation necessary? 

Uiteraard doken de stewards van de FIA direct op het incident. Na enkele rondes waren ze er al echter uit: er was geen onderzoek nodig. Beide coureurs hadden immers geen schade opgelopen en van een echt ‘incident’ kon nauwelijks gesproken worden. 

Toch vraagt Mercedes nu aan de FIA of ze nóg een keer willen kijken. Dit vanwege nieuw bewijsmateriaal. In een korte statement bevestigd Mercedes dit. “Mercedes F1 Team bevestigt dat zij vandaag een recht op review hebben aangevraagd onder artikel 14.1.1 van de International Sporting Code. In relatie tot bocht 4 met het incident tussen auto 44 (Hamilton) en auto 33 (Verstappen) in ronde 48 van de 2021 Braziliaanse Grand Prix, op basis van het nieuwe bewijsmateriaal dat op het moment van hun beslissing niet beschikbaar was voor de stewards.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head